fbpx

Criminalii șefului de post din Vișeu de Jos, condamnați la închisoare pe viață

Cei doi frați care l-au ucis pe șeful de post din Vișeu de Jos au fost condamnați, astăzi, la închisoare pe viață. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Tribunalul Maramureş s-a pronunţat cu privire la cauza având ca obiect infracţiunea de omor calificat, comisă la data de 4 ianuarie 2017, la sediul Postului de Poliţie Vişeu de Jos, asupra victimei Gheorghe Nistor, şef de post.

Prin sentinţa penală nr. 28/20.02.2018, ambilor inculpaţi, Aurelia și Marius Ovidiu Tomoiaga, li s-a aplicat pedeapsa detenţiunii pe viaţă,.

S-a menţinut măsura arestului preventiv aplicată acestora şi s-a dedus din pedeapsă reţinerea lor pe o durată de 24 de ore, din 06.01.2017 până la 07.01.2017, şi arestul preventiv începând cu data de 07.01.2017, la zi.

În baza art. 25 alin.1 Cod procedură penală coroborat cu art. 1391 alin.2 Cod civil, inculpaţii au fost obligaţi, în solidar, la plata către partea civilă D. A. a sumei de 5.000 euro reprezentând daune pentru prejudiciul moral suferit, iar în temeiul art. 25 Cod procedură penală coroborat cu art. 1381 alin.1 şi 2 Cod civil, la plata, în parte, a despăgubirilor civile către I.P.J. Maramureş.

Instanţa a luat act de renunţarea la pretenţiile civile formulate de către părţile civile N. M. (mama victimei), N. M. (soţia victimei), N. A. (fiul victimei) şi N. M. A. (fiul victimei).

S-a dispus păstrarea până la rămânerea definitivă a cauzei a mijloacelor materiale de probă, bunuri aparținând victimei sau condamnaţilor, care  vor fi ulterior restituite, distruse sau arhivate împreună cu dosarul.

De asemenea, s-a dispus plata, din fondurile Ministerului Justiţiei, a sumei de câte 360 lei reprezentând onorariile de apărători desemnaţi din oficiu.

Inculpaţii au fost obligaţi la plata sumei de câte 53.000 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului.

Menţionăm că hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Apelul ar urma să se judece la Curtea de Apel Cluj.

Potrivit anchetatorilor, în 4 ianuarie 2017, cei doi fraţi s-au deplasat în clădirea în care se află sediul Postului de Poliţie Vişeu de Jos, aflat la mansardă, iar la parter se află sediul Primăriei Vişeu de Jos, au intrat în clădire fără a intra în vreun birou al Primăriei, s-au deplasat în biroul şefului de post Gheorghe Nistor, căruia i-au aplicat 3 lovituri cu un cuţit – una în zona cervicală şi două în zona toracelui, în urma cărora victima a decedat ulterior, apoi au închis uşa biroului cu cheia şi au părăsit clădirea prin partea din spate a acesteia.

“Victima a fost găsită decedată în biroul ei în aceeaşi zi. Există, în consecinţă, indicii în sensul că cei doi inculpaţi au comis o infracţiune intenţionată contra vieţii. Tribunalul apreciază că inculpaţii au încercat să ascundă mijloace materiale de probă. Având în vedere faptul că, în speţă, există suspiciunea rezonabilă că cei doi inculpaţi au comis o infracţiune intenţionată contra vieţii şi întrucât raportat la natura, gravitatea presupuselor fapte dată de modalitatea în care se prezumă că au fost comise, aplicarea de multiple lovituri cu un cuţit, în zone vitale, asupra unui agent de poliţie, în chiar sediul poliţiei, în timp ce la parterul clădirii se aflau multe persoane – ceea ce denotă o periculozitate deosebită a acestora, şi la persoana inculpaţilor, lăsarea lor în libertate prezintă un pericol ridicat pentru ordinea publică”, se arată în motivarea arestării celor doi.

Citește și

Polițistul ucis la Vișeu a fost înjurat și amenințat de inculpați cu două săptămâni înainte de crimă

Comments

comentarii

Lasă un răspuns