fbpx

Corupție la Ministerul Sănătății: bani și cosmetice pentru o directoare

O directoare din Ministerul Sănătății a fost reținută pentru luare de mită de la farmaciști. În biroul ei s-au găsit 4.000 de lei și produse cosmetice.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatei Udrea Mihaela Ela, director al Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii, sub aspectul săvârşirii a 6 infracțiuni de luare de mită, din care 2 în formă continuată.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :

În perioada 16.04 – 27.08.2015, inculpata Udrea Mihaela Ela a primit în biroul său din cadrul Ministerului Sănătăţii, de la un număr de șase persoane, sume de bani și produse cosmetice, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, legate de avizarea unor puncte de lucru farmaceutice.

În același context, la data de 27 august 2015, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatei fiind găsită suma de 2.000 lei.

Cu ocazia percheziției, în biroul inculpatei au fost găsite mai multe plicuri ce conțineau suma de aproximativ 4.000 lei și mai multe produse cosmetice.

Inculpata Udrea Mihaela Ela urmează  a fi prezentată, la data de 28 august 2015, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns