fbpx

Ce milionari clujeni au aprins o flacără pentru Leo. FOTO

Mai mulți milionari de top din Cluj au aprins astăzi flacăra unei lumânări la înmormântarea fostului președinte al fabricii Flacăra, Vasile Leordean, un om de afaceri care a plecat de jos și a ajuns milionar.

Foaierul Casei Universitarilor a fost neîncăpător pentru cei care au vrut să-l conducă pe ultimul drum pe fostul președinte al fabricii de textile Flacăra, Vasile Leordean, Leo pentru prieteni, decedat într-un spital la București în urmă cu trei zile din cauza unor probleme de sănătate, la vârsta de aproape 79 de ani.

ceremonie religioasa leordean ips andrei andreicut

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu mitropolitul ÎPS Andrei Andreicuț, care a spus despre Vasile Leordean că a fost ”un om de calitate al urbei noastre și un om de mare omenie”. De asemenea, au mai vorbit despre Leordean, preotul și președintele Senatului UBB, Ioan Chirilă și fostul rector UMF, Marius Bojiță, din partea clubului oamenilor de afaceri Rotary Parc.

Discurs ținut de Marius Bojiță
Discurs ținut de Marius Bojiță

De altfel, Vasile Leordean, împreună cu alţi oameni de afaceri, a înfiinţat în 2002 clubul Rotary Parc, pe care l-a condus între 2003 şi 2004. Printre actele de caritate realizate sub patronajul acestui club se numără Cantina Sfânta Maria pentru bătrânii săraci şi clasa de elevi supradotaţi din Cluj-Napoca. Foarte apreciat în toate mediile, Leordean a fost un familist convins, fiinc căsătorit de 55 de ani cu Doina Leordean și având doi fii, Vasile Adrian și Ovidiu Viorel. De asemenea, Leordean era supranumit ”Nașul” pentru că a avut peste 500 fini.

Din același club Rotary fac parte și alți milionari prezenți la ceremonia religioasă: președintele Băncii Transilvania, fost fondator Astral, Horia Ciorcilă (60-62 de milioane de euro), omul de afaceri Dorel Goia (42-44 de milioane de euro), patronul Reman, Liviu Ciupe (53-56 de milioane euro), magnatul contrucțiilor Gicu Gânscă (8 milioane de euro), asociații din grupul Compexit, Răzvan Rotta, Marius Nicoară și Titus Nicoară. (12 milioane euro), fost proprietar City Plaza, actual investitor imobiliar, Sorin Dan (7 milioane de euro).

La ceremonie au mai fost prezenți fostul ministru Ioan Rus, care a plecat la puțin timp după începerea slujbei, fostul deputal Vasile Soporan, fostul negociator cu UE, Vasile Pușcaș, fostul șef al Poliției Cluj, chestor Ioan Păcurar, prefectul Gheorghe Vușcan, directorul Direcției de Finanțe Cluj, Mihai Costin, profesorul de drept civil, Liviu Pop, profesorul Liviu Zăpârțan, fostul judecător și actual lichidator Valentin Pop, consilierul local Radu Constantea, cântărețul de muzică populară Ioan Bocșa. Primarul Emil Boc a trimis coroană.

Vasile Leordean
Vasile Leordean

Locul nasterii: 1937, comuna Leordina (Maramures)

1957-1962: Facultatea de Industrie Usoara Iasi

1973-1978: Facultatea de Stiinte Economice Cluj

1962-1989: Inginer, sef productie, dir. tehnic Flacara

1969-1971: Sef productie la Centrala industriala Cluj

1997-2006: Presedinte-director general Flacara

2002-2003: Presedinte Camera de Comert Cluj, Membru al Clubului Rotary Park

2012 – președintele Senatului UBB Cluj

Comments

comentarii

Care sunt banii „adevărați”, cei de hârtie sau cei de pe card? Eugen Rădulescu, director la Banca Națională, relatează o povestioară despre schimbarea mentalităților.... Citește mai mult
Weekend-ul acesta se anunță a fi unul plin de evenimente pentru clujeni. De la tur ghidat prin oraș cu ocazia Dragobetelui, la piese de teatru și concerte.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!