Acasă » ȘTIRI » Controversatul proiect imobiliar de pe strada Aiudului s-a întors în Consiliul Local după 2 ani sub altă formă

Controversatul proiect imobiliar de pe strada Aiudului s-a întors în Consiliul Local după 2 ani sub altă formă

Controversatul proiect imobiliar de pe strada Aiudului din Cluj-Napoca s-a întors în Consiliul Local după 2 ani de când a fost respins, dar are acum altă formă, tot contestată de vecini.

În mai 2016, presa locală vuia cu privire la un scandal imobiliar pe strada Aiudului, chiar în pragul campaniei electorale pentru alegerile locale. Firma Domus Urban Construct, deținută de un anume Lucian Augustin Pop, a depus atunci un proiect privind construirea unui ansamblu de trei blocuri ce totalizau peste 80 de apartamente pe o stradă cu case. Vecinii s-au mobilizat exemplar atunci, au mers la ședința Consiliului Local și au obținut respingerea proiectului.

Aceeași firmă se întoarce în Consiliul Local în ședința din 1 august cu alt proiect, care, pe hârtie, arată mai bine, dar ridică semne de întrebare. Proiectul prevede grupuri de 4 imobile lipite cu câte două locuințe familiale. Amintim că dintr-un proiect de locuințe unifamiliale înșiruite s-au născut celebrele blocuri ale lui Șeulean de pe strada Câmpului, cu care încă se judecă un vecin de la casă.

O presimțire similară au și locuitorii de pe străzile Aiudului și Turnu Roșu. Vecinii noului proiect al Domus Urban Construct bănuiesc că în spatele planșelor cu locuințe familiale lipite se ascunde o schemă din care vor ieși tot blocuri, mai exact ”mini-blocuri cu câte 8 apartamente”, după cum au scris în sesizarea depusă la Consiliul Local.

Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei susține aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru acest proiect. Rămâne de văzut dacă vecinii vor merge din nou în ședința de Consiliu Local și ce vor vota consilierii.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina