fbpx

Consilier județean și profesor de sport, arestat preventiv pentru că a pipăit două eleve

Un consilier județean din Teleorman, care este profesor de efucație fizică la o şcoală din judeţ, a fost arestat preventiv, ieri, pentru agresiune sexuală în şcoală, presupusele victime fiind două eleve cu vârsta de 13, respectiv 15 ani.

Solutia pe scurt: ”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea în dosarul de urmărire penală 900/P/2022. În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, cu referire la art. 202 alin. 1 şi 3 şi, respectiv, art. 223 alin. (2) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o perioada de 30 de zile, cu începere de la data 10.11.2022, până la data de 09.12.2022, inclusiv, a inculpatului: – BLEAJĂ CORNEL, pentru comiterea infracţiunii de agresiune sexuală prev. ?i ped. de art. 219 alin. (1) si alin. (2)1 raportat la alin. (2) lit. a), cu aplic art. 35, al. (1) Cod Penal, toate cu aplic. art. 38 alin. (1) Cod Penal În temeiul art. 230 alin. 1 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Bleajă Cornel.”

Ancheta a fost deschisă după ce acuzaţiile legate de faptele cadrului didactic au făcut obiectul unui articol în presa locală.

”În urma apariţiei unor informaţii în mediul online privind faptul că un cadru didactic de la o unitate de învăţământ din oraşul Zimnicea ar fi exercitat unele “apropieri nefiresti” faţă de anumite eleve cu ocazia cursurilor desfăşurate în incinta unităţii şcolare, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman este abilitat să comunice următoarele:

În baza aspectelor semnalate în spaţiul public, la data de 04.11.2022, în urma verificărilor efectuate de poliţişti la unitatea respectivă de învăţământ a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 219 alin.1 şi alin.2 lit.a şi c Cod Penal. Poliţiştii au continuat urmărirea penală faţă de posibilul autor al comiterii faptei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală, în data de 10.11.2022 fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore pe numele bărbatului”, a transmis, joi seară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman.

Dosarul a fost deschis după ce, în 4 noiembrie, jurnaliştii locali de la Investigatoria.ro au scris că actualul consilier judeţean din Teleorman Cornel Bleajă, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi profesor de fizică la o şcoală din Zimnicea, a fost acuzat de două eleve că le-ar fi atins în mod necorespunzător. Copilele ar avea, conform sursei citate, 13, respectiv 15 ani.

Bleajă ar fi demisionat în urma acuzaţiilor care i-au fost aduse, susţinând că ar fi fost vorba despre ”un sărut părintesc”, potrivit declaraţiilor date în presa locală de directorul şcolii unde Bleajă era cadru didactic. Demisia invocă probleme personale şi familiale.

Organizația PSD Teleorman a dat publicității, joi, un comunicat în care „se delimitează total de comportamentul nociv, imoral și periculos descris de ancheta jurnalistică care îl vizează pe colegul nostru de la Zimnicea, conduită despre care nu am avut cunoștință”.

În urma anchetei autorităților, PSD Teleorman a anunțat ulterior că Bleajă a fost exclus din partid.

 

Comments

comentarii

Între 15 și 18 ani, Erika Isac, artista care a scuturat societatea românească cu piesa „Macarena”, a dispărut din spațiul public: „Un copil de 15 ani nu poate lupta cu așa ceva, nu poate lupta cu nimic”... Citește mai mult
Care sunt banii „adevărați”, cei de hârtie sau cei de pe card? Eugen Rădulescu, director la Banca Națională, relatează o povestioară despre schimbarea mentalităților.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!