fbpx

Conflictul dintre Sindicatul Aeroportului Cluj și CJ plus trei membri din CA a atins cote maxime

Conflictul dintre Sindicatul Aeroportului Cluj și conducerea Consiliului Județean plus trei membri din Consiliul de Administrație al aeroportului a atins cote maxime.

Consiliul Județean a emis un comunicat în care precizează: ”Întrunit astăzi, 13 mai 2019, în condițiile legii, Consiliul de Administrație al Aeroportului Cluj a fost împiedicat să își desfășoare activitatea din cauza multiplelor breșe de securitate în incinta aeroportului.

Reprezentanții Sindicatului aeroportului au blocat ședința Consiliului de Administrație, membrii Consiliului fiind intimidați încă de la sosirea la sediul Regiei. Vociferările și comportamentul sindicaliștilor au degenerat până la momentul la care a fost solicitată intervenția forțelor de ordine, pentru protecția integrității fizice a membrilor Consiliului de Administratie. Aceste acțiuni inadmisibile s-au desfășurat cu aprobarea tacită a Directorului General al Aeroportului, care a refuzat propunerea membrilor Consiliului de a continua ședința în liniște, într-o altă locație.

 Acum câteva zile, chiar reprezentanții Sindicatului aeroportului protestau în stradă pentru faptul că bugetul de venituri și cheltuieli al Aeroportului nu este aprobat. Sunt aceiași care astăzi au sabotat, cu bună știință, tocmai ședința în care aspecte legate de buget trebuiau să fie clarificate.”

Comunicatul e semnat de membrii CA Diana Rădulescu -avocată, comandor în rezervă Daniel Persu și Valentin Grigoriu, fost director la Aeroportul Băneasa.

Sindicatul a replicat cu următorul comunicat:

”Membrii Sindicatului Independent al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj au organizat o acțiune spontană în cadrul conflictului de muncă, declanșat la data de 25.04.2019, împotriva Consilului de Administrație al Aeroportului.

Acțiunea s-a declanșat în cursul ședinței Consiliului de Administrație, care a avut loc astăzi, 13.05.2019, începând cu ora 12:00, ca urmare a refuzului categoric a membrilor Consiliului de Administrație: Domnul Daniel Persu, Domnul Valentin Grigoriu și Doamna Diana Rădulescu, de a iniția un dialog cu reprezentanții sindicatului, invocând că ei “nu sunt sclavii angajaților aeroportului”. Menționăm că acțiunea a fost pașnică, fără forțe de ordine implicate.

Considerăm că este absolut inacceptabil ca într-un stat de drept în care drepturile și libertățile cetățenilor sunt recunoscute prin Constituția României, să fim tratați cu dispreț și indiferență de către aceste persoane. Facem precizarea că suntem profesioniști în aviația civilă, care am contribuit și contribuim zilnic la bunul mers al activității aeroportului și dorim dezvoltarea în continuare a locului nostru de muncă și nu distrugerea lui, ca urmare a unor interese obscure.

Pentru susținerea dezvoltării aeroportului și în încercarea rezolvării conflictului de muncă, membrii sindicatului vor manifesta în zilele de 14 și 15 mai 2019, între orele 15:30-16:30, în Piața Unirii.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina