Acasă » STUDENT LA DREPT » Concurență de 3 pe un loc la ”Dimitrie Cantemir”, la frecvență redusă, în a doua etapă a admiterii

Concurență de 3 pe un loc la ”Dimitrie Cantemir”, la frecvență redusă, în a doua etapă a admiterii

Concurență de 3 pe un loc la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca la forma de învățământ Frecvență redusă, în a doua etapă a admiterii.

Pentru a doua etapă a Admiterii au mai fost 44 de locuri la FR, pentru care s-au înscrie 135 de candidați, astfel că 91 de oameni care doreau să studieze dreptul au fost respinși. În total, sunt 150 de locuri la această formă de învățământ, majoritatea ocupându-se încă din prima etapă a admiterii.

Anul acesta a fost invazie de polițiști la admiterea de la ”Dimitrie Cantemir” la FR, majoritatea candidaților admiși fiind cadre din poliție.

”Principalul motiv pe care m-am înscris este că, în ziua de azi, pentru ca te putea descurca în societate, ai nevoie de cunoștințe minime de drept. Eu am absolvit ș Teologie și cred că ambele te ajută mult în viață. În al doilea rând, la noi în MAI, ca să putem avansa pe post de ofițer sunt anumite posturi unde trebuie neapărat Drept. Sunt unele posturi unde ai nevoie de studii superioare și altele unde trebuie studii de drept. Acesta este al doilea movit, ca să pot avansa dacă o să fie cazul cândva. Am ales Dimitrie Cantemir pentru că am auzit că după UBB este cea mai bună”, ne-a spus Andrei Marius Moise, agent de poliție în Satu Mare.

La FR, cursurile se țin sâmbăta și duminica. La această formă de învățământ se înscriu mulți economiștii, medici și polițiști. ”Unii poate sunt condiționați pentru avansarea în carieră, pentru o mărire de salariu, dar sunt și mulți care vin pentru experiență. Avem foarte mulți medici care urmează cursurile de Drept, în special medici de famili. Ei spun că le folosește în profesia pe care o desfășoară.”, a explicat decanul Anca Georoceanu.

De asemenea toate cele 200 de locuri de la forma de învățământ ZI au fost ocupate.

Citește și

Un medic cu patru facultăți, șef de promoție la drept: ”Învățați mereu! Viitorul va fi foarte imprevizibil”

Vedeți mai jos un interviu cu decanul Anca Georoceanu din 10 iunie.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns