fbpx

Colegiul de conducere al CA Cluj a hotărât o nouă listă de cauze care se judecă, cu obiecte în plus față de Hotărârea CSM

În 24 martie, secția pentru judecători din CSM emitea o hotărâre care să unifice practicile Colegiilor de conducere al Curților în ce privește stabilirea cauzelor care se judecă pe perioada stării de urgență. În seara de 25 martie, Colegiul de conducere al Curții de Apel Cluj a emis o nouă hotărâre privind cauzele, iar lista, mai ales în penal, este mai extinsă decât ce a indicat CSM.

În domeniul dreptului civil, la tribunalele și judecătoriile din raza CA Cluj se judecă mai multe tipuri de cauze față de hotărârea secției pentru judecători din CSM, de exemplu evacuări în procedură specială, internări medicale nevoluntare, punere sub interdicție judecătorească, restituirea cauțiunii în cauzele de urgență deosebită. La judecătorii apare și suspendare executare silită, pe lângă suspendarea executării provizorii din hotărârea CSM. Unii magistrați de la judecătorii ne-au spus că nu sunt tocmai încântați de hotărârea Colegiului de conducere al Curții.

Contactat de Clujust.ro, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Cluj, judecător Lucian Marian, a precizat că, potrivit Decretului președintelui privind starea de urgență, colegiile de conducere al Curților hotărăsc lista de cauze urgente în concordanță cu Decretul, iar hotărârea CSM este ”de îndrumare”.

Mai jos aveți un extras din Hotărârea nr.25 din 25 martie a Colegiului de conducere al CA Cluj privind cauzele judecate în civil la tribunale.

Hotărârea CA Cluj completă

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [3.01 MB]

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina