Șase clujeni fac parte din comisiile de examinare de la cele două concursuri pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor la curți de apel, tribunale, judecătorii și parchetele de pe lângă acestea din țară.
Prin hotărârea nr.1072 dn 27 octombrie 2015, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat componența comisiilor de examinare la concursul pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor la curți de apel, tribunale și judecători și la parchetele de pe lângă acestea, organizat în perioada 18 septembrie – 16 decembrie 2015.
Potrivit Legii 303/2004 privind statutul magistraților și Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului sau examenului pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor, comisia de examinare la concursul pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor este formată din 2 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, 2 judecători de la curțile de apel și 3 specialiști în management și organizare instituțională, iar comisia de examinare la concursul sau examenul pentru numirea în funcții de conducere a procurorilor este formată din 2 procurori de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, 2 procurori de la parchetele de pe lângă curțile de apel și 3 specialiști în management și organizare instituțonală.
Potrivit Regulamentului, în comisiile de examinare au fost desemnați și membri supleanți, care vor înlocui de drept, în ordinea stabilită de Consiliul Superior al Magistraturii, membrii comisiilor care nu își pot exercita atribuțiile, în baza hotărârii președintelui comisiei de examinare.
În comisia de examinare a judecătorilor, sunt membri supleanți președintele Curții de Apel Cluj, Denisa Băldean și conferențiarul universitar Maria Mortan de la Facultatea de Științe Economice Cluj.
În comisia de examinare a procurorilor, Clujust este reprezentat de doi membri de bază și doi supleanți. Florin Magyar – procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Cluj și Mirela Popa – conferențiar la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor UBB Cluj sunt membri, iar profesorul Liviu Ilieș și conferențiarul Vincențiu Andrei Vereș de la aceeași facultate sunt supleanți.
Florin Magyar a fost, între 2008 și 2014, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj. Anterior, acesta a lucrat la DIICOT Cluj și la DNA Cluj, unde a fost șef până la inceputul anului 2008.
Mirela Popa și-a început cariera universitară în 1992 la FSEGA. Potrivit CV-ulu, sustine cursurile si seminariile de Managementul firmei (nivel licenta), Management comparat (nivel licenta), Management international (nivel licenta), Euromanagement (masterat), Etica in afaceri (nivel licenta), Etica afacerilor si responsabilitatea sociala (nivel masterat), Motivarea si recompensarea resurselor umane (nivel masterat)
Un comentariu
Pingback: Președintele Curții de Apel Craiova, Mihaela Cotora, cercetată disciplinar - DOLJUST