Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Clujeanul Doru Țuluș de la DNA-Structura Centrală a fost pus ”pe făraș” de Kovesi
Doru Țuluș (sursa foto national.ro)

Clujeanul Doru Țuluș de la DNA-Structura Centrală a fost pus ”pe făraș” de Kovesi

Procurorul șef DNA, Laura Kodruța Kovesi, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii avizarea revocării clujeanului Doru Florin Țuluș din funcția de procuror la DNA.

Pe ordinea de zi a secției pentru procurori din cadrul CSM din data de 4 iulie sunt și următoarele puncte:

  1. Nota Direcției resurse umane şi organizare privind solicitarea procurorului şef al Direcției Naţionale Anticorupţie de avizare a revocării domnului DORU FLORIN ŢULUŞ din funcţia de procuror la Direcția Naţională Anticorupţie.
  2. Nota Direcției resurse umane şi organizare privind solicitarea procurorului şef al Direcției Naţionale Anticorupţie de avizare a revocării doamnei MORARU IORGA MIHAIELA din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit luju.ro, cererea de revocare se bazează pe supoziții și că este motivată de faptul că cei doi procurori au refuzat testul poligraf pentru a răspunde dacă ei au dat la presă înregistrările în care Kovesi se plânge că nu mai ies dosare importante și spune că vrea să ajungă la prim-ministru într-un dosar penal. În replică, cei doi procurori, alături de alți colegi, au făcut plângere la Inspecția Judiciară împotriva Codruței Kovesi.

Doru Țuluș a lucrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, de unde a promovat în funcția de șef al DIICOT Cluj-Napoca. De aici, procurorul a ajuns la DNA, unde a ocupat funcția de șef al secției a II-a până în anul 2013. Pe 2 octombrie 2008, Țuluș i-a trimis în judecată pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu și Cristian Borcea în Dosarul Transferurilor.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina