Tribunalul Specializat Cluj a respins definitiv cererea de evacuare a vestitului club Diesel din spațiul în care funcționează în Piața Unirii din Cluj-Napoca.
După ce a fost pusă în executare o sentință de evacuare, societatea care deține clubul, prin avocații Dominic Gidro și Stanca Gidro, a câștigat definitiv procesul.
Soluția pe scurt: ”Admite apelul declarat de pârâta-apelantă S.C. MSM Block S.A. în contradictoriu cu intimata–reclamantă Parohia Romano Catolică Sf. Mihail, împotriva sentinţei civile nr. 15248/20.12.2016 pronunţată de Judecătoria Cluj-Napoca în dosar nr. 24230/211/2016 pe care o schimbă, în întregime, în sensul că:
Respinge cererea de evacuare formulată de reclamanta Parohia Romano Catolică Sf. Mihail, în contradictoriu cu pârâta S.C. MSM Block S.A. având ca obiect evacuarea pârâtei din imobilul situat în Cluj-Napoca P-ţa Unirii nr. 17, jud. Cluj.
Ia act de intenţia exprimată de apelantă de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată şi respinge cererea formulată de intimată având ca obiect obligarea apelantei la plata cheltuielilor de judecată ocazionate în apel. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 26 ianuarie 2017.”
Ca urmare a deciziei instanței, executorul judecătoresc a dispus încetarea executării silite demarate ca urmare a sentinție din 20 decembrie de la Judecătorie, care era executorie, dar cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronuntare.
Procesul de evacuare a fost pornit pe o procedură legală specială, mai rapidă decât ce normală, care a fost contestată de avocații clubului. ”Eu am susținut că nu se poate merge pe procedura specială, fiind limitată. Chiriașul nu poate să administreze probe, nu are practic niciun drept. Din moment ce nu e clara încetarea termenului de locațiune, instanța nu poate să se pronunțe, în procedura specială, fără se se administreze probre.
Problema de font e modul cum a văzut fiecare dintre cele două părți clauza din actul adițional la contract. Contractul inițial era de 5 ani din 2002 până în 2007. În 2004 s-a semnat un act adițional, pentru că urma ca domnul Buteanu să facă o investiție mare în club. Acolo scrie că se prelungește cu 12 ani de la data semnării actului adițional. Noi susținem că sunt 12 ani plus primii 5, deci până în 2019. Reclamanții au intepretat că cei 12 ani curg din 2004 până în 2016. Clauza putea fi mai clară în contract. E o chestiune de interpetare, dar voința a fost de a prelungi termenul inițial de 5 ani cu încă 12.”, a explicat avocatul Dominic Gidro, care lucrează împreună cu mama lui, cunoscuta avocată Ioana Gidro Stanca.
Parohia mai poate cere evacuarea într-un proces pe procedură normală, dar asta nu ar împiedica activitatea clubului până la o decizie definitivă.
”În acest moment, mai sunt doi ani de contract, până în 2019. Diesel eset o emblemă a Clujului, care nu ar trebui să se închidă în condițiile acestea abuzive. Nu mai e doar un club, se fac multe evenimente culturale, stad-up comedy, teatru de club. Diesel, ca emblemă, ar intra în istoria de divertisment a orașului. E unicul club care a rezistat atât.”, a spus Dominic Godro.