fbpx

CJUE urmează să decidă dacă aplică procedura de urgență cauza trimisă de Tribunalul Bihor vizând statul de drept

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a transmis, în 17 mai, că urmează să decidă dacă aplică procedura de urgență în cauza trimisă de Tribunalul Bihor (vezi motivarea cererii de hotărâre preliminară aici) vizând statul de drept.

În ciuda celor publicate de ziare.com, judecătorii CJUE nu au luat încă o decizie cu privire la judecarea în procedură de urgență. Cauza apare cu PPU pe portalul CJUE pentru că Tribunalul Bihor a cerut procedura de urgență.

CJUE a informat instanța din România și avocații din dosar (Daniel Nițu, Radu Chiriță, Florin Mircea, Răzvan Doseanu, Alexandru Lele și Bogdan Bodea) că a decis să anonimizeze părțile (inculpații din dosarul penal de la Tribunalul Bihor) și că urmează să decidă ”cu privire la o eventuală aplicare a procedurii de urgență/accelerate”

”Comunicarea trimiterii preliminare și a cererii de aplicare a procedurii de urgență/accelerate

Grefierul Curții de Justiție vă comunică în anexă copia cererii de decizie preliminară, introdusă în conformitate cu articolul 267 TFUE în cauza sus-menționată, și a cererii de aplicare a procedurii de urgență/accelerate prevăzute la articolul 107/105 din Regulamentul de procedură.

Curtea a decis să procedeze la anonimizarea părţilor din litigiul principal în publicațiile și în documentele accesibile publicului.

Grefierul vă va informa în cel mai scurt termen cu privire la o eventuală aplicare a procedurii de urgență/accelerate.”, se arată în documentul CJUE.

Comments

comentarii

Două persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite într-un atac cu arme de foc care a avut loc joi dimineață în Ierusalim.... Citește mai mult
Sezonul de ski din județul Cluj s-a deschis cu ocazia minivacanței de 1 Decembrie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!