fbpx

Citroen, pusă sub acuzare în scandalul Dieselgate

Citroen este a patra marcă de mașini care a fost pusă sub acuzare în scandalul Dieselgate.

Producătorul auto Stellantis a anunţat că subsidiara sa franceză, Citroen, a fost pusă sub acuzare de autorităţile judiciare franceze pentru înşelarea consumatorilor, în urma scandalului Dieselgate, a transmis Reuters.

Citroen va trebui să constituie un depozit de opt milioane de euro şi să ofere o garanţie bancară de 25 de milioane de euro, pentru eventuale prejudicii, se arată în comunicatul Stellantis.

Câţiva producători auto din Europa sunt verificaţi de autorităţi, după izbucnirea scandalului emisiilor, “Dieselgate”, în 2015. Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Renault, Peugeot şi Volkswagen sunt celelalte trei mărci producătoare de automobile care au mai anunțat că sunt inculpate.

Comments

comentarii

Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, după ședința Coaliției, asumarea deciziei de comasare a alegerilor din acest an.... Citește mai mult
Liderul AUR, George Simion, a anunțat sprijinul partidului pentru contracandidații Coaliției de guvernare la alegerile locale, înclusiv în Cluj. Liberalul Sabin Sărmaș susține că are nevoie de „sprijinul clujenilor”.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!