fbpx
procurorul șef DNA Cluj, Anca Mărincean

Cine s-a înscris la procedura de ocupare a funcțiilor de conducere la DNA Cluj și la alte structuri teritoriale

Procurorul șef DNA Cluj, Anca Mărincean, mai vrea un mandat la conducerea instituției, astfel că s-a înscris la procedura de ocupare a funcției. De asemenea, alți șase procurori sunt interesați să conducă structuri teritorial ale Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit datelor furnizate de DNA, procurorii înscriși la procedura de ocupare a posturilor vacante de procuror șef serviciu/procuror șef birou sunt următorii:

– Procuror șef al S.T. Alba Iulia – Boicean Aurelia Danusia
– Procuror șef al S.T. Bacău: – Hrincescu Maria Cornelia
– Procuror șef al S.T. Constanța: – Bodean Andrei
– Procuror șef al S.T. Cluj: – Mărincean Anca Gabriela
– Procuror șef al B.T. Baia Mare: – Pop Ioan
– Procuror șef al S.T. Pitești – Lupu Daniela
– Procuror șef al S.T. Tg. Mureș – Onea Tiberiu Nicolae

Anca Mărincean a preluat șefia DNA Cluj, după ce fosta șefă, Elena Botezan, a devenit judecător. Actualul procuror șef este o prezență mai discretă în viața publică decât Botezan.

Mărincean este în structura anticorupție Cluj din 2005, cand se chema Departamentul National Anticorupție. Inainte a activat la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj. Din octombrie 2008, Marincean are grad de Parchetul de pe lângă Înalta Curte. A fost în multe cazuri ale DNA Cluj procurorul de sedință care susține dosarele în instanță.

DNA Cluj a terminat anul 2017 cu 11 rechizitorii și 11 acorduri de recunoaștere a vinovăției.

DNA Baia Mare nu mai are șef de la începutul lunii septembrie, ca urmare a demisiei depuse în vară de controversatul procuror Iona Ulici. Acesta s-a întors la Parchetul Tribunalului Maramureș. De aici provine candidatul pentru conducerea DNA Baia Mare, procurorul Ioan Pop, intrat în magistratură în 2012.

Urmează ca toate candidaturile să fie discutate, la data de 10 septembrie 2018, în Colegiul de conducere care emite un aviz consultativ cu referire la candidații eligibili, pe baza căruia procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție înaintează propunerea de numire în funcțiile de conducere vacante Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit dispozițiilor art. 55 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, numirea în funcțiile de procuror șef serviciu și procuror șef birou în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singură dată, de către Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.

După consultarea colectivului de procurori, cu respectarea confidențialității opțiunilor și a avizului consultativ al Colegiului de conducere, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție înaintează propunerea de numire în funcțiile de conducere vacante, Consiliului Superior al Magistraturii.
În conformitate cu prevederile art. 21 din regulament candidații vor susține un interviu în fața Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Comments

comentarii

Ioan Ovidiu Sabău a fost cel mai bun în luna septembrie și și-a adjudecat trofeul pentru performanțele reușite în ultima lună.... Citește mai mult
Nerecomandat celor cu frică de înălțime. Clujenii pot urca toată luna octombrie în turnul Bisericii „Sfântul Mihail” din Piața Unirii.... Citește mai mult

Lasă un răspuns