fbpx

Cinci tineri reținuți de DIICOT Cluj pentru trafic de cannabis și etnobotanice

Procurorii DIICOT Cluj i-au reținut pe cinci tineri, unii studenți în primul an, pentru trafic de cannabis și substanțe care produc efecrte psihoactive, așa numitele ”etnobotanice”.

UPDATE: Cei cinci tineri au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Aceștia au vârste între 20 şi 25 de ani, fiind originari din judeţele Cluj şi Maramureş,

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Alexandru Lăcătuş,  Marius Andrei Pop, Mihai Rotar, Răzvan Ionuţ Verșan şi Ionuț Cosmin Tomoiagă  pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi de efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că  în cursul anului 2016, in mod repetat şi  în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Lăcătuş Alexandru  a procurat,  vândut şi  oferit cu titlu gratuit cannabis inculpaţilor Rotar Mihai şi Pop Andrei Marius, droguri de risc pe care inculpaţii le-au comercializat mai multor consumatori de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Totodată, în aceeaşi perioadă infracţională inculpatul Lăcătuş Alexandru  a procurat, a manipulat, transportat şi distribuit inculpaţilor  Rotar Mihai, Pop Andrei Marius, Tomoiagă Ionuţ Cosmin şi Lăpuşan Silviu Ioan  substanţe  susceptibile să producă efecte psihoactive care conţin compusul AB CHIMINACA şi care face parte din clasa canabinoizilor sintetici, substanţe pe care inculpaţii le-au comercializat mai multor consumatori de pe raza municipiului Cluj-Napoca.”, se arată în comunicatul DIICOT.

Polițiștii BCCO au organizat o acţiune pentru depistarea, în flagrant delict, a trei dintre tineri, care ar fi încercat să comercializeze droguri. De asemenea, pentru probarea activităţii infracţionale, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate droguri de risc şi mare risc (cannabis, comprimate de ecstasy, cristale de MDMA, un timbru de LSD şi alte substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive).

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate  Cluj și cu sprijinul Jandarmeriei Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina