fbpx

Inversul cazurilor Cristescu și Nedelcu: Mama iordaniană a fugit cu fetița româncă din țară

După celebrele cazuri Cristescu și Nedelcu, în care mamele românce erau acuzate de tați că au răpit copiii din Mexic, respectiv Canada, apare un caz invers: Tatăl iodaniano-român își acuză soția cu cetățenie iordaniană că a scos ilegal din țară fetița lor cetățean român, în vârstă de numai 3 luni, și a dus-o în țara de origine a celor doi.

tatal si fetitaTatăl A.J., care dorește să-și păstreze anonimatul, este disperat de când au dispărut de la domiciliul din Cluj soția lui, Abidrabbu Walaa Moin Awni și fetița lor, Larisa. Mama a postat recent o fotografie pe Facebook în care este cu fetița în Iordania. Tatăl nu-și explică cum au ieșit din țară, din moment ce el nu și-a dat acordul pentru ca minora să părăsească România și, mai mult, a anunțat poliția cu privire la intenția soției, de care vrea să divorțeze. ”Când am avut indicii că vrea să plece din țară, am sunat la 112 și am spus că am această bănuială. Chiar am întrebat dacă apelul e înregistrat și au zis că da. Mi-au spus să stau liniști că nu iese din țară. Am vorbit și la Poliția de Frontieră și mi-au spus să le trimit poze cu pașaportul fetiței și cu fetița. Și ei au zis că nu iese. Pașaportul fetiței este la mine. Nu știu cum a trecut vama”, ne-a spus tatăl. Aceasta a apelat  la un avocat pentru a-și recupera fetița.

”De sâmbătă aveam indicii că e la București și că vrea să plece. Am vorbit la poliție aici în Cluj, la secția 3. Șeful secției mi-a spus să îl las în pace pentru că el are lucruri mai importante de făcut. Acum, o să facem o plângere penală pentru răpire internațională de copii, o să solicităm Poliției de Frontieră să ne comunice pe unde s-a ieșit din țară. când și în ce condiții. Infracțiunea de răpire internațională de copii există și în Iordania.”, a spus avocatul Mihai Pop. Problema este că Iordania nu are acord de extrădare cu România.

Tatăl locuiește în Cluj demult, având și cetățenie română. Acesta s-a căsătorit cu Awni în iunie 2014, în localitatea Amman din Iordania. După ce au revenit în România, soții au transcris actul de căsătorie la Consiliul Local al Sectorului 2 București. În baza actului de căsătorie, femeia a obținut permisul de ședere, fiindu-i stabilită reședința la domiciliul soțului din municipiul Cluj Napoca. În februarie, s-a născut fetița Larisa.

Recent, bărbatul a depus prin avocat cerere de divorț și de încredințare a copilului. Dacă decizia îi va fi favorabil, fetița ar putea fi adusă în țară, fără mamă. ”Nu ne interesează în mod special să plătească mama pentru ce a făcut, ci să revină fetița și să fie alături de tată, unde are toate condițiile.”, a spus avocatul.

Tatăl reclamant și avocatul Mihai Pop
Tatăl reclamant și avocatul Mihai Pop

În cererea depuse la instanța clujeană, tatăl arată de ce vrea să i se încredințeze fetița și ce s-a întâmplat în zilele dinainte de dispariție.

”Încă de la nașterea fetiței, am observat că soția mea nu are deprinderile necesare și răbdarea suficientă pentru a se ocupa de nevoile minorei. Nu puține au fost momentele când pârâta, care este o persoană mai recalcitrantă, să bruscheze fetița doar pentru motivul că plângea sau că cerea atenția noastră.

O întâmplare din care reiese clar comportamentul inadecvat și violent al pârâtei față de fetiță a avut loc la aproximativ o lună după nașterea fetiței, în momentul în care ne aflam în vacanță în Spania împreună cu fratele meu și familia sa. La finalul unei plimbări la care am participat toți membri familiei, în momentul în care am ajuns la mașină, pârâta a luat fetița care plângea în cărucior și a trăntit-o efectiv pe bancheta din spate a mașinii. În acel moment, șocat fiind de comportamentul soției mele, am încercat să iau fetița, dar aceasta nu mi-a dat voie. A luat ea fetița în brațe și a plecat de lângă noi. Au durat mai bine de două ore până am reușit să o convingem să se întoarcă cu noi la hotelul la care eram cazați, pârâta refuzând să vină cu noi, fără a avea un motiv care să-i justifice acest refuz.

Altă întâmplare a avut loc luna trecută când, într-o dimineață, soția mea a venit la magazinul din Piața Mihai Viteazul pe care în administrez, și fără să-mi fi reproșat nimic, a luat fetița în vârstă de 2 luni și efectiv a trântit-o de tejgeaua de la ieșirea din magazin. Toată lumea care era prezentă în acel moment în magazin a văzut acest lucru, comportamentul ei provocând o stare de șoc general, lumea fugind spre fetiță, să vadă dacă nu a fost rănită. Am fost absolut siderat și revoltat de gestul soției mele, în urma căruia s-a iscat și o mică ceartă între noi.

Evident că acest comportament al pârâtei a dus la unele discuții aprinse în cuplu, subsemnatul fiind mereu îngrijorat de integritatea fizică și psihică a fetiței noastre în momentele în care rămânea doar cu soția mea. Acesta a fost și motivul pentru care aproape mereu insistam ca în momentele în care eu sunt la serviciu, soția mea să mai fie însoțită și de alte persoane care să vegheze asupra fetiței mele.

Lucrurile au luat o întorsătură cel puțin ciudată în seara de luni, 30.05.2016, când subsemnatul, după ce am terminat munca la magazin, am ajuns în fața apartamentului și am observat că nu pot să intru în casă. Soția se baricadase în casă și nu mă lăsa să intru. Tot ea a fost persoana ca a apelat ”serviciul de urgență 112” și a solicitat prezența unui echipaj de poliție deoarece se simțea ”agresată”. Odată venită poliția nu a putut decât să constate că nu este vorba de nici o agresiune, ci din contră, subsemantul sunt persoana căruia nu mi se permite să intru în apartamentul meu. La presiunea organelor de poliție, pârâta a deschis ușa și i s-a pus în vedere, sub sancțiunea amenzii, să mă lase să intru în casă.

Imediat după plecarea poliției, pârâta a luat fetița și s-a izolat în sufragerie unde a stat închisă toată noaptea. Subsemnatul am încercat să vorbesc cu ea însă fără nici un rezultat.

A doua zi dimineața, am plecat spre locul de muncă cu speranța că soția mea își va reveni iar spre seară o să putem discuta despre cele întâmplate cu o seara înainte și în acea noapte.

Din pacată nu am mai apucat să avem această discuție deoarece în decursul zilei de 31.05.2016, în timp ce subsemnatul mă aflam la locul de muncă, soția mea a luat-o fără consimțământul meu pe fiica noastră în vârstă de doar 3 luni și a dispărut de acasă fără a mă înștiința unde pleacă și de ce.

Deși subsemnatul am încercat insistent să o contactez telefonic pe soția mea, pe numarul de telefon  0737……, să aflu care este situația fetiței și să-i solicit să-mi permită să o văd, aceasta nu a răspuns la telefon. În acest moment subsemnatul nu cunosc unde se află minora și în ce condiții trăiește!

Menționez faptul că soția nu este cetățean român, nu dispune de nici un venit cu care să poată să se întrețină pe ea și pe minoră. Mai multe de atât, din câte cunosc nu are nici prieteni la care să fie găzduită în această perioadă.

Singura cunoștință mai apropiată de soția mea este o persoană pe nume Juliana (nu cunosc numele de familie) pe care am contactat-o pe numărul de telefon 074….. și care mi-a relatat faptul că deși a vorbit la telefon cu soția mea, nici ea nu știe unde aceasta se află. Juliana mi-a mai relatat faptul că soția mea vrea să se despartă de mine și vrea să fugă cu fetița din țară!

Acest lucru mi-a fost confirmat în dimineața zile de 01.06.2016, în momentul în care am contactat-o pe soția mea de pe un alt numar de telefon și aceasta mi-a spus ca nu vrea să se întoarcă acasă și că intenționează să plece din țară cu fetița.

Cunosc aspectul că, în conformitate cu legea română, soția mea nu poate să părăsească țara împreună cu fiica noastră fără acordul meu scris, însă în același timp îmi este frică ca ea să nu apeleze la diverse metode ilegale pentru a încerca trecerea graniței cu fetița, punându-i în pericol acesteia integritatea fizică sau chiar viața!

Știind că soția mea nu dispune de maturitatea necesară pentru a se ocupa singură de creșterea și educarea fiicei noastre, subsemnatul am apelat la Poliția Mun. Cluj Napoca – Seciția 3 Poliție unde am depus o sesizare pentru cercetarea dispariției de la domiciliu a fiicei mele. De asemenea am anunțat și D.G.A.S.P.C. Cluj în vederea găsirii fetiței mele.

Doresc să arăt că mă văd nedumerit de situația ivită și consider absolut nejustificat comportamentul soției mele în condițiile în care subsemnatul m-am comportat exemplar în căsnicie!

Subsemnatul sunt familiarizat cu creșterea și îngrijirea copiilor deoarece mai am doi băieți dintr-o căsnicie anterioară, copii de a căror îngrijire, creștere și educare m-am ocupat și încă mă ocup în mod activ.

Situația mea financiară este una bună, subsemnatul fiind mai mult decât capabil să-mi întrețin singur fiica. Mai mult de atât, subsemnatul pot să-i ofer acesteia o locuință care este dotată cu toate cele necesare pentru o creștere și dezvoltare armonioasă a fetiței.”, arată A.J. în acțiunea judecătorească.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns