Cinci olimpici la diverse materii au optat pentru Facultatea de Drept UBB Cluj

Cinci foști elevi olimpici la diverse materii, de la limba rusă la tehnologia informației – și-au confirmat locurile la buget pe care au fost admiși la Facultatea de Drept UBB Cluj.

Cei cinci și mediile lor de admitere la facultate sunt: Iuliana Petrov (10), Ioana Daria Cotrău (9,55), Radu-Andrei David (9,47), Ana-Maria-Gabriela Huțuleac (8,72) și Andreea Dumitrescu (8,72).

Iuliana Petrov (foto) este singura olimpică internațională, motiv pentru care a fost notată din oficiu cu 10 atât la media de bacalaureat, cât și la testul de raționament logic de la admiterea la facultate. Tânărat a fost elevaă in clasa a IX-a la Colegiul Dobrogean “Spiru Haret” din Tulcea și a obținut premiul I la Olimpiada Internațională de Limba Rusă în 2014.

În 2015, ziarul Obiectiv din Tulcea a publicat un interviu cu Iuliana Petrov cu titlul: Olimpica de nota 10 la Internaţionala de Limba Rusă se destăinuie: „Eu mă simt mai mult rusoaică şi mai puţin româncă”. În articol scria: Iuliana Petrov este una dintre cele șapte eleve din Tulcea care au obținut premii la Olimpiada Internațională de Limba Rusă ce s-a desfășurat anul trecut la Moscova, ea clasându-se pe locul I. Este în clasa a X-a la Colegiul Dobrogean „Spiru C. Haret” Tulcea și își dorește ca, după finalizarea studiilor liceale, să meargă la Moscova pentru a studia Științele Internaționale.

Ioana Cotrău (foto), fostă elevă a Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea, s-a clasa pe locul I la Olimpiada Naţională de Istorie din 2016, lucrarea sa fiind notată cu 10 de către două comisii care au evaluat-o.

În 2016, ziarul Adevărul titra: Ioana Cotrău, eleva de 10 care a impresionat două comisii la Olimpiada Naţională de Istorie: „Îmi doresc să rămân acasă, în România“

În articol scria: Deşi este doar în clasa a XI-a, Ioana ştie ce facultate vrea să urmeze. Îşi doreşte să studieze cursurile Facultăţii de Drept fie din Cluj, fie din Bucureşti. Este un domeniu de care este atrasă şi crede că este important pentru un tânăr să urmeze ceea ce îi place ca să poată excela.

Și ziarul Click a scris despre tânăra din Oradea. Ioana-Daria Cotrău se numără printre cei opt elevi bihoreni care au reuşit să obţină media 10 la examenul de Bacalaureat. Susţine că în spatele acestui rezultat stau multe ore de muncă.

Ioana se descrie ca fiind este o persoană ambiţioasă şi responsabilă, însă uneori copilăroasă şi chiar timidă. Îndrăgostită şi pozitivă în gândire, Ioana are sprijinul familiei şi prietenilor, ceea ce a ajutat-o întotdeauna să nu-şi piardă încrederea în sine, dar nici în cei din jur.

“E nevoie de multă muncă, răbdare şi încredere în propriile puteri. În condiţii de examen, cu tot stresul şi emoţiile aferente, e foarte important să rămâi stăpân pe situaţie şi să crezi în tine. Nu e vorba doar de a învăţa, de a-ţi însuşi un munte de informaţii, ci şi de a corela ideile tale, de a valorifica inspiraţia de moment şi de a reuşi să fii complet concentrat în acele 3 ore asupra a ceea ce ai de făcut”, a precizat Ioana Cotrău. Susţine că în atingerea acestei performanţe a ajutat-o foarte mult faptul că a învăţat la momentul potrivit, în timpul anilor de liceu.

De ce a ales Dreptul

Ioana Cotrău a explicat de ce  optat pentru facultatea de Drept. “Am reflectat mult asupra opţiunii pentru facultate şi am hotărât că Dreptul ar fi cea mai bună alegere. După terminarea studiilor, vreau să dau admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii şi mi-aş dori să devin judecător. Este un domeniu în care mereu eşti pus la încercare prin situaţiile care se ivesc, care te obligă să priveşti din toate unghiurile un eveniment şi presupune o pregătire complexă. Sunt conştientă că implică, de asemenea, o muncă pe măsură, provocări şi că e nevoie de multă experienţă umană şi profesională pentru a deveni un magistrat bun, dar sunt dispusă să fac acest efort. În câteva luni voi face cunoştinţă cu viaţa de student şi voi încerca să dau şi acolo tot ce e mai bun, să mă perfecţionez în domeniul pe care îl consider potrivit pentru mine”, susţine Ioana.

Al treilea olimpic admis la Drept UBB Cluj este Radu-Andrei David, fost elev la Colegiul Național “Ion Creangă”, București. Acesta a obținut locul 2 la Olimpiada de Tehnologia Informației – etapa națională 2017. El apărea în luna mai pe Lista nominală a absolvenților de liceu care fac parte din loturile naționale de pregătire pentru competițiile internaționale pe discipline școlare și a absolvenților de liceu 2017, care susțin examenul de admitere în universitățile din străinătate ce pot susţine examenul de bacalaureat – sesiune specială, 2017. În dreptul lui David era notat ”Admitere Univ. Străinătate”

Ana Maria Gabriela Hutuleac a fost elevă la Liceul Pedagogic din Bârlad și s-a clasat pe locul I la Olimpiada de Pedagogie in 2015 și a primit mentiune in 2016.

Andrea Dumitrescu, vine de la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” Piatra Neamț și a participat la Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă – Ploiești 2016. A primit Menţiunea Ministerului Educaţiei în anul școlar 2015-2016 pentru că s-a clasat pe locul I  la etapa județeană – Limba germană modernă (individual).

Anul acesta, au fost puse la bătaie 152 de locuri bugetate pentru cetățeni români la Facultatea de Drept de la UBB Cluj.

Comments

comentarii

Germania intenționează să reintroducă controlul paşapoartelor la toate frontierele terestre, în tentativa de reducere drastică a numărului de persoane care intră în ţară fără viză.... Citește mai mult
Peste 30.000 de clujeni s-au distrat copios în ultimele zile de vacanță, datorită Festivalului Stradal WonderPuck, ediția a 8-a.... Citește mai mult

Lasă un răspuns