fbpx

Cereri de transfer la instanțe: 14 pentru 4 posturi la Tribunalul Cluj și 11 pentru un loc la Judecătoria Cluj-Napoca

Secția pentru judecători din cadrul CSM are pe rol, astăzi, sute de cereri de transfer ale judecătorilor din toată țara, ca urmare a creării unor posturi noi. Unii vor să urce la o instanță superioară, alții vor la o instanță de același grad, dar într-un oraș mai mare. De exemplu, pentru un loc la Judecătoria Cluj-Napoca, au depus cereri 11 magistrați.

Astfel, pentru postul de la Judecătoria Cluj-Napoca se ”luptă” judecători de la Brașov până la Suceava și Satu Mare: Corina Monica Nicoară de la Judecătoria Gherla, Maria Luminița Filip de la Judecătoria Aiud, Dana Ioana Rusu – Judecătoria Gherla, Crina Capotă – Judecătoria Satu Mare, Roxana Dan de la Judecătoria Târgu Mureş, care este și cadru didactic la Facultatea de Drept UBB Cluj, Anca Maria Rad de la Judecătoria Braşov, Oana Brumă – Judecătoria Bistriţa, Corina Danci de la  Judecătoria Aiud, Andreea – Iuliana Litean – Judecătoria Suceava, Laura Tivadar – Judecătoria Dej, Iulia Adina Ferencz – Judecătoria Târgu Mureş.

La Tribunalul Cluj sunt patru posturi, pentru care au depus cereri de transfer în special judecătorii cu grad de tribunal de la Judecătoria Cluj-Napoca –  Ancuța Pavelescu, Carmen Simona Noja, Victorița Paula Păcurar, Rodica Tanțău,  Adrian Popescu, Șoimița Bianca Trifan, Ioan Gaga, Mihai Ștefan Ghica, Iuliana Cristina Velniciuc-Ciuparcă – dar și Steluța Elena Uță de la Tribunalul Harghita, Ioana Liliana Georgiu de la Judecătoria Gherla. Simona Georgeta Cristea – Tribunalul Satu Mare, Sorina Viorica Neagoș de la Tribunalul Bihor.

Cele mai multe posturi, în număr de șase, sunt la Curtea de Apel Cluj, pentru care au depus cereri judecătorii: Ioan Cristian Uță de la Tribunalul Harghita, Anamaria Gabriela Călugăr de la Tribunalul Cluj, Corina Ramona Vasile – Tribunalul Cluj, Maria Camelia Botiș – Tribunalul Specializat Cluj, fostul președinte al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian-Mihăiță Marian, care acum e la Curtea de Apel Alba Iulia, Bogdan George Zdrenghea – Tribunalul Cluj și Ioana Pășculeț de la Judecătoria Cluj-Napoca.

A existat și o cerere din partea judecătorului Sergiu Leon Rus de la Curtea de Apel Cluj pentru a fi transfera la Judecătoria Turda, dar între timp a renunțat.

Procurori care vor să devină judecători

Pe ordinea de zi a secției de la CSM sunt și cereri ale unor procurori care vor să devină judecători: Printre ei, Bogdan Călin Chișu dela Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, care dorește post la una din instanțele Judecătoria Cluj Napoca, Judecătoria Zalău, Judecătoria Turda sau Judecătoria Dej și Raul Radmacher, procuror șef Biroului Teritorial Bistriţa–Năsăud din cadrul DIICOT, care dorește să fie judecător la Tribunalul Cluj sau Curtea de Apel Cluj.

Comments

comentarii

Astăzi, 28 februarie, „U” Cluj va înfrunta campioana României, Farul Constanța, pe Cluj Arena, în runda 28 din Superliga.... Citește mai mult
Datorită conținutului său de vitamina K, persoanele care iau anumite anticoagulante își pot pune întrebarea dacă ar trebui să evite consumul de varză kale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!