fbpx
Acasă » SOCIETĂȚI » Cerere PP Protect împotriva clubului de fotbal CFR 1907, la limita legii insolvenței

Cerere PP Protect împotriva clubului de fotbal CFR 1907, la limita legii insolvenței

Firma de pază PP Protect a cerut recent intrarea în insolvență a societății pe care funcționează clubul de fotbal CFR 1907 Cluj. Suma invocată de firma de pază este cu doar 600 de lei mai mare decât valoarea-prag de 40.000 de lei din Legea insolvenței.

PP Protect SRL a depus, în 3 aprilie, la Tribunalul Specializat Cluj, cerere pentru a se deschide procedura insolvenței împotriva SC Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA. Cererea este motivată prin neplata de către CFR a unei facturi din iulie 2017 în valoare de circa 33.000 lei, la care firma de pază a adăugat penalități de întârziere de 7.600 lei. Prin urmare, suma totală pentru care s-a cerut insolvența este de 40.600 și câteva zeci de lei.

Potrivit legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, ”valoarea-prag reprezinta cuantumul minim al creantei, pentru a putea fi introdusa cererea de deschidere a procedurii de insolventa. Valoarea-prag este de 40.000 lei atat pentru creditori, cat si pentru debitor, inclusiv pentru cererile formulate de lichidatorul numit in procedura de lichidare prevazuta de Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru creante de alta natura decat cele salariale, iar pentru salariati este de 6 salarii medii brute pe economie/salariat.”

Cererea este surprinzătoare având în vedere că PP Protect a fost un creditor important în dosarul de insolvență al CFR care s-a judecat timp de doi ani, fiind încheiat în 30 mai 2017. Cu puțin timp înainte de această dată, administratorul judiciar nota: ”am constatat că a intervenit subrogaţia parţială în ceea ce priveşte creanţa în cuantum de 856.557,11 lei deţinută de PP Protect SRL în favoarea dlui. Băgăcean Vasile Marian” Acesta este practic omul care a preluat clubul, cel puțin în acte, achitând datoriile.

Sursele Clujust.ro spun că noua cerere a PP Protect ar fi o ”înțepătură” a patronului Teodor Pop-Pușcaș, fost șef al IPJ Cluj, pentru Toma Rus, fost șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Cluj, care a devenit director de securitate la CFR și care în septembrie 2017 a înființat o firmă de pază, ce ar putea reprezenta o concurență. PP Protect nu mai are contract cu clubul CFR.

UPDATE: Potrivit surselor Clujust, CFR a achitat datoria, iar PP Protect va renunța la cerere.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns