fbpx

Cerere PP Protect împotriva clubului de fotbal CFR 1907, la limita legii insolvenței

Firma de pază PP Protect a cerut recent intrarea în insolvență a societății pe care funcționează clubul de fotbal CFR 1907 Cluj. Suma invocată de firma de pază este cu doar 600 de lei mai mare decât valoarea-prag de 40.000 de lei din Legea insolvenței.

PP Protect SRL a depus, în 3 aprilie, la Tribunalul Specializat Cluj, cerere pentru a se deschide procedura insolvenței împotriva SC Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA. Cererea este motivată prin neplata de către CFR a unei facturi din iulie 2017 în valoare de circa 33.000 lei, la care firma de pază a adăugat penalități de întârziere de 7.600 lei. Prin urmare, suma totală pentru care s-a cerut insolvența este de 40.600 și câteva zeci de lei.

Potrivit legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, ”valoarea-prag reprezinta cuantumul minim al creantei, pentru a putea fi introdusa cererea de deschidere a procedurii de insolventa. Valoarea-prag este de 40.000 lei atat pentru creditori, cat si pentru debitor, inclusiv pentru cererile formulate de lichidatorul numit in procedura de lichidare prevazuta de Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru creante de alta natura decat cele salariale, iar pentru salariati este de 6 salarii medii brute pe economie/salariat.”

Cererea este surprinzătoare având în vedere că PP Protect a fost un creditor important în dosarul de insolvență al CFR care s-a judecat timp de doi ani, fiind încheiat în 30 mai 2017. Cu puțin timp înainte de această dată, administratorul judiciar nota: ”am constatat că a intervenit subrogaţia parţială în ceea ce priveşte creanţa în cuantum de 856.557,11 lei deţinută de PP Protect SRL în favoarea dlui. Băgăcean Vasile Marian” Acesta este practic omul care a preluat clubul, cel puțin în acte, achitând datoriile.

Sursele Clujust.ro spun că noua cerere a PP Protect ar fi o ”înțepătură” a patronului Teodor Pop-Pușcaș, fost șef al IPJ Cluj, pentru Toma Rus, fost șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Cluj, care a devenit director de securitate la CFR și care în septembrie 2017 a înființat o firmă de pază, ce ar putea reprezenta o concurență. PP Protect nu mai are contract cu clubul CFR.

UPDATE: Potrivit surselor Clujust, CFR a achitat datoria, iar PP Protect va renunța la cerere.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina