fbpx

Cei 17 candidați de la examenul pentru Barou din 2016 au pierdut procesul cu UNBR și INPPA

Cei 17 candidați de la examenul pentru Barou din 2016, care au dat în judecată UNBR și INPPA la Curtea de Apel Cluj, au pierdut definitiv procesul.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul reclamanților împotriva sentinței Curții de Apel Cluj- Secția a III-a Contencios administrativ și fiscal.

Soluția ÎCCJ pe scurt:

”Respinge recursul declarat de recurentii-reclamanti Calinescu Andrada-Georgiana, Dragomir Andreea-Daniela, Dumitru Oana-Elena, Fodor Andreea-Dana, Gafita Roxana Dumitrela, Ghita Dragos-Mihai. Hurubas Victor, Ilie Angelica-Elena, Lixandru Catalin-Ionut, Moldovan Laura-Madalina, Morar Mirela-Niculina, Oprea Grazziela, Reman Izabella, Rot Manuela Ioana, Rusu Octav, Surducan Cristina-Alexandra, Somlea lulia-Renata împotriva Sentintei civile nr.185 din 12 mai 2017, pronuntata de Curtea de Apel Cluj – Sectia a III-a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat.

Obliga recurentii-reclamanti la plata sumei de 500 lei reprezentand cheltuieli de judecata catre intimatii-parati.

Definitiva. Pronuntata în sedinta publica, astazi, 06 decembrie 2019.”

Amintim că cei 17 candidați au cerut anularea procesului-verbal din 15.09.2016 privind rezultatul contestatiilor la barem pentru proba de examen din 12.09.2016.

Curtea de Apel Cluj a respins acțiunea ca inadmisibilă pe motiv că respectivul proces-verbal nu este act administrativ.

”Modalitatea de soluționare a contestațiilor la barem nu are, în sine, niciun efect asupra situației reclamanților sau a altor candidați la examen. Aceasta nu reprezintă, din punct de vedere juridic, un act prin care să se stabilească nici dacă reclamanții vor avea calitatea de avocat stagiar și nici dacă nu vor avea această calitate. Din aceste motive, soluționarea contestațiilor nu dă naștere, nu modifică și nici nu stinge raporturi juridice. Concluzia care se impune este aceea că rezultatul contestațiilor la barem, concretizat în procesul-verbal din data de 15 septembrie 2016 nu este un act administrativ, fiind prin urmare inadmisibilă formularea unei acțiuni în contencios administrativ împotriva sa.”, se arată în motivarea, care poate fi citită integral mai jos.

Un grup de candidați de la examenul din 2016 pentru avocatură se judecă cu UNBR și INPPA. Sentința CA Cluj

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina