fbpx

Ce s-a scos din canalizarea localității Florești. Primarul îi mustrează pe locuitori pe Facebook

Traficul pe drumul național pe raza localității Florești a fost sufocat, ieri, 14 aprilie, din cauza unei intervenții la sistemul de canalizare, care a ocupat o bandă de circulație. Astăzi, primarul Horia Șulea a postat pe Facebook fotografii și înregistrări video cu ce obiecte s-au scos din canalizare.

Deși era o zi de duminică, în 14 aprilie, în cursul amiezii, șoferii au stat în coloană interminabilă prin Florești din cauza intervenției la canalizare.

”Cam asa arata cele scose din canalizarea din Floresti astazi, duminica, 14 aprilie 2019, de catre muncitorii de la Compania de Apa Somes SA. Evident, lucruri ce nu ar avea ce cauta in canalizare. In aceste conditii, de utilizare cu maxima nepasare (ca sa nu spun nesimtire) a canalizarii, da, vom avea dese refulari ale sistemului de canalizare. Si nu din cauza vreunei subdimensionari, ci, pur si simplu, a folosirii gresite a canalizarii. In canalizare se arunca hartie igienica si…atat. Nu servetele umede, nu pampersi, nu PET-uri, nu carpe, nu alte lucruri. Dar, se pare ca unii floresteni inteleg mai greu aceste aspecte elementare ale civilizatiei si bunului simt.

Civismul adevarat incepe la lucruri marunte, inclusiv la folosirea corecta a canalizarii. Gradul de civilizatie se masoara inclusiv in folosirea corecta a canalizarii. Civismul si civilizatia nu presupun cuantificarea numarului de postari pe Facebook si nici gradul de inteligenta ce razbate din parerologia de Facebook. Absolut, ele isi au locul lor, dar, intai, as prefera ca civismul si civilizatia sa presupuna o utilizare corecta a sistemului de canalizare. Sunt convins ca se poate!”, a scris primarul Horia Șulea pe pagina lui. 

”Iata ce au extras muncitorii de la Compania de Apa din canalizarea din Floresti. Bolovan? Bucata de beton? Bucata de zgura? Orice ar fi, aveti motivul problemelor din ultima perioada”, a adăugat primarul.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns