Acasă » ȘTIRI » Un proxenet cu ștate vechi din Capitală a fost arestat la Cluj. Le injecta fetelor heroină

Un proxenet cu ștate vechi din Capitală a fost arestat la Cluj. Le injecta fetelor heroină

Doi bărbați au fost arestați preventiv la Tribunalul Cluj sub acuzațiile de proxenetism, trafic de persoane și trafic de droguri. Cel acuzat de proxenetism a mai avut probleme similare cu legea în 2004 în București, de unde este originar. Aceste le injecta fetelor heroină pentru a le face dependente. Celălalt inculpat este dealerul de droguri al proxenetului.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj  ai-au reținut pe inculpaţii Sorin Irinel Cincă şi Andrei Codruț Dinu pentru  săvârșirea infracțiuniilor de trafic de persoane, în formă agravată și în formă continuată, proxenetism, în formă continuată, trafic de droguri de risc, în formă continuată, acces ilegal la un sistem informatic, în formă agravată și în formă continuată, și de alterare a integrităţii datelor informatice.

Cincă este acuzatcă a recrutat tinere, pe care le-a drogat și le-a obligat să practice prostituția. Același bărbat a fost acuzat în București, de unde e originar, în 2004.

”Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în cursul anului 2014, unul dintre bărbați ar fi recrutat una dintre victime, pe care ar fi transportat-o în municipiul Cluj-Napoca și alte orașe din România (printre care Sibiu, Craiova și Oradea) unde a găzduit-o în apartamente închiriate în regim hotelier și ar fi obligat-o să practice prostituția în folosul său material.

În vederea racolării clienților, acesta posta anunțuri pe diferite site-uri, care aveau atașate fotografii relevante în acest sens, precum și un număr de telefon de contact. Pentru detalii, cel în cauză  răspundea la telefon și își disimula vocea astfel încât clienții să creadă că vorbesc cu o femeie.

De asemenea, pentru a o constrânge să practice prostituția, acesta ar fi drogat persoana vătămată, injectându-i heroină și creându-i o stare de dependență față de această substanță. Aceeași metodă a fost folosită în cazul altor 6 victime.

Tot din cercetări a mai rezultat faptul că cel de-al doilea bărbat i-ar fi vândut primului, la interval de aproximativ o saptămană, tablete de metadonă.”, se arată în comunicatul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Cluj.

Printre bunurile ridicate în urma percheziţiilor se numără 47 de comprimate de metadonă de 20 de mg., 12 comprimate de metadonă de 5 mg., 16 telefoane mobile, 11 cartele SIM, 2 memory stick-uri, două carduri de memorie, acte de identitate ale altor persoane, înscrisuri, un cântar electronic de mare precizie și suma de 1.000 de lei.

La data de 13 aprilie, un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Cluj-Secția Penală a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor doi inculpați.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina