Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » În caz că vă gândeați că s-a aglomerat cartierul Iris, stați să vedeți ce urmează! Proiect nou de turnuri
Zona vizată de PUZ

În caz că vă gândeați că s-a aglomerat cartierul Iris, stați să vedeți ce urmează! Proiect nou de turnuri

Consilierii locali din Cluj-Napoca au votat, astăzi, o hotărâre prin care au aprobat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ”de restructurare urbană” pentru un teren de 9700 mp din cartierul Iris, pe care vor apărea patru blocuri de 9 și 10 etaje.

Colegii de la ZiardeCluj.ro au surprins recent că zona fostei fabrici de porțelan Iris s-a aglomerat de blocuri înalte, iar spațiile verzi și grădinița din PUZ-ul prin care zona a fost declarată centru de cartier sunt doar o amintire. Mai multe firme construiesc de zor blocuri, iar cei din Primărie nu le zic nimic despre PUZ-ul de acum circa zece ani. De asemenea, podul Porțelanului de peste Someș, care face legătura dintre zona cu blocuri și strada Paris pe care se merge în Piața Avram Iancu, are tot o singură bandă de zeci de ani, iar șoferii stau zilnic la cozi la capetele podului.

În acest context minunat, vă dăm de știre că fix pe strada Porțelanului vor apărea în următorii ani blocuri cu 9 și 10 etaje, în baza unui nou PUZ votat în Consiliul Local. La fel ca în cazul ansamblului imobiliar Iris, prin acest nou PUZ se stabilește că pe un teren pe care a fost platformă industrială se pot construi clădiri de locuințe colective și servicii. ”Zona reprezintă un viitor pol de dezvoltare, facilitat de tendința de retragere a unităților industriale către periferiile orașului și ascensiunea funcțiunilor de locuire și servicii publice pe fostele platforme industriale”, se arată în referatul Direcției de urbanism, ce a stat la baza hotărârii de Consiliu Local. PUZ-ul a fost solicitat de societatea Kremlin Development SRL, înființată în 2015 și în care sunt asociați Gheorghe Buzdugan, Daniel Sabău și Ioan Ciorbă.

Din referatul semnat de noul arhitect șef la orașului, Daniel Pop, și de directorul executiv al Direcției de urbanism, Corina Ciuban, aflăm lucruri ciudate, cum că podul este în modernizare și că zona este în cartierul Bulgaria! ”Terenul studiat prin PUZ este o parcelă adiacentă culoarului Someșului Mic, ultima parcelă din frontul estic al străzii Poețelanului în vecinătatea podului de trecere peste râu, ce face în prezent obiectul lucrărilor de modernizare.” și ”Teritoriul studiat prin PUZ, în suprafață de 9700 mp, este situat în cartierul Bulgaria, pe latura estică a străzii Porțelanului, fiind delimitat de culoarul Someșului Mic în partea de nord și incinta Spitalului Clinic Municipal în partea de sud-vest”. Oare de ce s-a chemat fabrica de porțelan Iris și nu i s-a zis Bulgaria?

PUZ-ul prevede și un ”târg” între dezvoltatorul imobiliar și Primărie în sensul că se prelungește strada Tăbăcarilor cu un drum de 1280 mp, ce va fi realizat de investitor și transferat în domeniul public. Potrivit referatului, astfel se rezolvă fluidizarea în zona Spitalului Clinic Municipal Clujana și accesul facil către Unitatea de primire Urgențe. Practic această continuare a străzii Tăbăcarilor va da în aceeași stradă Porțelanului. Deci ambulanțele vor ajunge prin Porțelanului la același sens giratoriu aglomerat în care dă și acum direct strada Tăbăcarilor.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina