Acasă » STUDENT LA DREPT » Câte locuri mai sunt libere la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj și până când vă puteți înscrie

Câte locuri mai sunt libere la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj și până când vă puteți înscrie

După prima etapă a admiterii la Facultatea de Drept Cluj-Napoca din cadrul Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir” București s-au ocupat 60% din locurile de la ZI și 80% din locurile la FR (frecvență redusă).

Candidații au confirmat ocuparea a 116 locuri la linia de învățământ cu frecvență și 106 locuri la FR. Astel, la ZI mai sunt 84 de locuri libere, iar la FR 44 locuri, pentru care vă puteți înscrie în a doua etapă a Admiterii 2017, până în 20 septembrie. 

Prima care a intrat la ÎF, Raluca Luiza Macarie, are media 9,9 și a este absolventă a Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” și masterandă la buget la Managementul securității în societatea contemporană din cadrul Facultății de Istorie a UBB. Candidata care a intrat prima la FR, Roxana Ancău, are media 9.95

I-am întrebat pe câțiva candidați  de ce au ales Facultate de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca? ”Pentru că este o facultate foarte bună care îți oferă multe responsabilități pentru viitor. Este o facultate cu un înalt grad profesional, de renume și chiar este mai ok decât celelalte. ”, a răspuns un tânăr.

”Pentru că eu sunt și la facultatea de psihologie și vreau să fac psihologie judiciară, astfel că m-am gândit că dacă aș veni la această facultate ar fi un avantaj. Am venit la frecvență redusă pentru că nu le-aș putea face pe amândouă la zi.”, ne-a spus Irina Șleam. De unde s-a informat despre facultate? ”M-am interesat de pe internet și de la o prietenă care a terminat aici”

Am întrebat decanul Anca Georoceanu care este atuul facultății? ”Profesorii, aceste cadre didactice ale noastre care reușesc să creeze un mediu armonios, care reușesc să colaboreze cu studenții. Noi încercăm tot timpul să formăm viitorii juriști ca niște persoane armonioase, care să iasă din facultate cu o bază. Nu insistăm pe detalii, pe prea multă materi, care ulterior se poate modifica sau care a fost poate memorată pe scurtă durată. Încercăm să-i facem să înțeleagă principiile dreptului și să știe să caute în actele normative, iar atunci când găsesc actul normativ să înțeleagă ceea ce citesc. Marea majoritate a colegilor mei sunt practicieni, judecători, avocați”, a spus Georoceanu.

La forma de învățământ FR se înscriu mulți economiștii, medici și polițiști. ”Unii poate sunt condiționați pentru avansarea în carieră, pentru o mărire de salariu, dar sunt și mulți care vin pentru experiență. Avem foarte mulți medici care urmează cursurile de Drept, în special medici de famili. Ei spun că le folosește în profesia pe care o desfășoară.”, a explicat decanul.

Admiterea in ciclul de studii universitare de licenţă se realizează pe baza mediei obţinute la examenul de bacalaureat. În cazul mediilor egale obţinute la admitere de către candidaţii situaţi pe ultimul loc, criteriul de departajare va fi nota obţinută la proba scrisă la limba română, de la examenul de bacalaureat. Taxa de înscriere la admitere este 200 de lei.

La linia de studiu Învățământ cu frecvență sunt puse la bătaie 200 de locuri, iar învățământ cu frecvență redusă, 150 de locuri

Vezi ce acte ai nevoie la înscriere AICI

Pentru anul universitar  2017/2018, se stabilesc următoarele taxe:

Anul I  cu frecvenţă – 2800 lei / an, care se plătește în trei tranșe de 1200, 800 și 800 lei.

Anul I frecvenţă redusă – 2500 lei / an

Studenţii şi masteranzii care plătesc integral taxa de şcolarizare pentru anul universitar 2017/2018, până la data de 10.10.2017, beneficiază de reducere de 10%. De această reducere mai beneficiază şi studenţii care au în facultatea noastră rude de gradul I si II, respectiv frate, sora, soţ sau soţie. Studenţii au dreptul să se prezinte la examen, fără plată în sesiunea planificată şi în cea din restanţe.

Admiterea in ciclul de studii universitare de masterat se realizează pe baza mediei obţinute la examenul de licenţă, rezultatele admiterii fiind ordonate descrescător.

Perioada de înscriere și verificare a dosarelor este  06.06.2017-20.09.2017.

Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca oferă două masterate: Științe penale și criminalistică (3 semestre) – 50 de locuri și Dreptul național și european al afacerilor (2 semestre) – 50 de locuri.

Taxa de înscriere la admitere este 150 lei

Taxa de școlarizare la materul de Științe penale și criminalistică este 3000 lei, iar la Dreptul național și european al afacerilor de 2800 de lei.

Mai multe detalii AICI

Citește și

Un medic cu patru facultăți, șef de promoție la drept: ”Învățați mereu! Viitorul va fi foarte imprevizibil”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina