fbpx

Capul grupării de falși inspectori de integritate, ce a păcălit zeci de primari în Sălaj, a fost dat în urmărire generală

Cătălin Petrișor Catrinou, capul grupării care în 2015 păcălea zeci de primari din Sălaj care credeau că stau de vorba cu inspectori de integritate, a fost dat în urmărire generală de Poliția Română după ce în 8 octombrie a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la 2 ani de închisoare pentru complicitate la savarșirea tentativei la inșelăciune.

”In temeiul art. 396 alin. 1 si 2 din C.p.p. raportat la art. 48 alin.1 Cod penal si art. 32 alin.1 Cod penal raportat la art. 244 alin.1 si 2 Cod penal si art. 248 Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 din C.pen. condamna pe inculpatul C.C.P. la pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la tentativa la inselaciune in forma continuata (23 actiuni).

In baza art. 67 alin. 1 Cod penal rap. la art. 66 alin. 1 lit. a ?i b Cod penal aplica inculpatului C.C.P. pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii dreptului de a fi ales in autoritațile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe o perioada de 2 ani.”, se arată în minuta deciziei CA Cluj.

Catrinoiu a fost liderul unei grupări formată din cinci tineri care a înşelat zeci de primari dându-se drept inspectori de integritate.

23 de primari păcăliţi să semneze contracte

Cei cinci tineri au fost trimişi în judecată de procurorii, la capătul unor cercetări ce s-au întins pe parcursul câtorva săptămâni şi care au pornit de la un flagrant, organizat la Primăria Vîrşolţ.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului, în judecată au fost trimişi, astfel, Cătălin Petrişor Catrinoiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tentativă la înşelăciune (23 de infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional organizat; Vasile-Lucian Boian, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunile de înşelăciune (5 infracţiuni), complicitate la tentativă la infracţiunile de înşelăciune (18 infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional organizat; Cătălin Adrian Ionescu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunile de înşelăciune (7 infracţiuni), şi constituirea unui grup infracţional organizat; Ion Matei Glăvan, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunile de înşelăciune (4 infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional organizat; şi Daniela Bersu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunile de înşelăciune (7 infracţiuni), şi constituirea unui grup infracţional organizat.

De asemenea, calitatea de inculpat în dosar o au şi cele două firme prin care s-au săvârşit înşelăciunile: SC Programul pentru Sporirea Capacităţii Administrative SRL, sediul în mun. Bucureşti, reprezentată legal prin Catrinoiu Cristian Ovidiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunile de înşelăciune (23 de infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional organizat; şi SC Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate SRL, sediul în mun.Bucureşti,reprezentată legal prin acelaşi Catrinoiu Cristian Ovidiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunile de înşelăciune (23 de infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Potrivit procurorilor sălăjeni, Catrinoiu şi Boian, în cursul anului 2015, au constituit un grup infracţional organizat, în alcătuirea căruia au intrat, în afară de cei doi inculpaţi, ceilalţi trei, precum şi  două societăţi comerciale. Grupul infracţional avea ca obiect de activitate comiterea de infracţiuni de înşelăciune prin inducerea în eroare a reprezentanţilor primăriilor prin mijloace frauduloase, cu ocazia încheierii unor contracte.

Catrinoiu este acuzat de faptul că, în perioada 18.11.2015-20.11.2015, i-a ajutat pe ceilalţi patru inculpaţi să săvârşească un număr de 23 de infracţiuni de tentativă la infracţiunea de înşelăciune la primăriile Fildu de Jos, Hida, Almaşu, Zimbor, Cuzăplac, Vârşolţ, Bocşa, Bobota, Chieşd, Sânmihaiu Almaşului, Şărmăşag, Dobrin, Sălăţig,Ip, Valcău de Jos, Nuşfalău, Boghiş, Halmăşd, Marca, Şamşud, Măerişte, Horoatu Crasnei şi Dragu, ajutor constând în mai multe activităţi, respectiv întocmirea adreselor pe care ulterior le-a trimis la primării prin fax, întocmirea Acordurilor de Implementare SII E-Buget.Eu, în care a inserat numele primăriilor şi a primarilor, acorduri pe care le-a predat celorlalţi inculpaţi pentru a le folosi, transmiterea notelor telefonice la primării, planificarea primăriilor la care urmau să se prezinte ceilalţi inculpaţi, finanţarea activităţilor (transport, cazare, masă), instruirea celorlalţi inculpaţi privind modul de acţiune, întocmirea şi folosirea unor înscrisuri în care denumirile societăţilor comerciale erau scrise incomplet (fără SC şi SRL), pentru inducerea în eroare.

Catrinoiu a mai fost arestat preventiv în 2019 pentru ultraj la două judecătoare. Detalii AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns