Acasă » AVOCATURA » Candidații pentru funcția de Decan al Baroului Cluj nu vorbesc cu presa până la alegeri
Călin Budișan, Mircea Pop și Flavia Maier

Candidații pentru funcția de Decan al Baroului Cluj nu vorbesc cu presa până la alegeri

Candidații pentru funcția de Decan al Baroului Cluj au anunțat, astăzi, printr-un comunicat remis către Clujust.ro că nu vor vorbi cu presa până la alegerile din 25 martie.

Mai întâi, cei trei candidați pentru funcția de decan, Călin Budișan, Mircea Pop și Flavia Maier, au precizat în comunicat că nu sunt de acord cu sondajul realizat de Clujust.ro, pe motiv că ar putea fi interpretat ca și campanie electorală, lucru interzis prin regulamentu de alegeri adoptat de Consiliul Baroului Cluj.

”Referitor la articolul publicat de Dvs. pe site-ul Clujust.ro, privind candidaturile avocatilor din Baroul Cluj pentru mandatul de decan al Baroului, va comunicam ca sondajul pe care site-ul administrat de Dvs. il organizeaza privind cota de popularitate a candidatilor , poate fi interpretat ca o actiune de campanie electorala privind alegerile pentru organele de conducere organizate de Baroul Cluj in data de 25 martie 2018, fapt nepermis prin Regulamentul de alegeri, adoptat prin Decizia nr.1 din 15 ianuarie 2018 adoptata de Consiliul Baroului Cluj.

Va comunicam ca nu suntem de acord cu un astfel de sondaj si ca ne disociem de un astfel de demers, strain reglementarilor profesiei de avocat. Drept urmare, va solicitam sa opriti acest sondaj.”, se arată în adresă.

Menționăm că, în baza libertății de exprimare a presei și a dreptului la informare, sondajul va rămâne pe site, iar clasamentul se poate modifica oricând în funcție de preferințele cititorilor. De asemenea, precizăm că cei trei candidați nu au știut că va fi publicat un astfel de sondaj, așadar nu vedem cum poate fi campanie electorală.

În același comunicat se precizează că atât candidații pentru fotoliul de Decan, cât și pentru Consiliu nu vor vorbi cu presa până la alegeri: ”Totodata , in considerarea respectarii Regulamentului de organizare a alegerilor, la care am facut referire mai sus, si care interzice in mod expres campania electorala, intelegem ca pana la data alegerilor sa declinam orice invitatie de participare la emisiuni, interviuri sau alte manifestari de presa cu conotatii electorale sau care pot fi interpretate ca reprezentand campanie electorala .

Prezentarile candidatilor pentru mandatul de Decan al Baroului Cluj, ca de altfel si ale candidatilor la mandatul de consilier, se vor realiza conform Regulamentului de organizare a alegerilor si vor fi afisate pe site-ul Baroului Cluj, dupa validarea candidaturilor, pentru a putea fi cunoscute de toti cei interesati.”

Tot în baza libertății de exprimare a presei și a dreptului la informare, Clujust.ro își rezervă dreptul de a publica informații despre candidați, fără acordul acestora (de care nu este nevoie) și fără poziția lor, dacă nu doresc să o exprime. De altfel, unul dintre candidați, Flavia Maier, l-a sunat mai demult pe administratorul Clujust.ro și l-a ”certat” că i-a scris numele într-un articol despre faptul că avocata a câștigat despăgubiri morale de 10.000 de euro, speță de maxim interes ca jurisprudență.

Iar legat de afișarea prezentărilor pe site-ul Baroului Cluj, precizăm că acesta arată ca în epoca de piatră a internetului și nu a suferit vreo îmbunătățire în mandatul actualului decan Mircea Pop.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina