fbpx

Călin Mitică: ”In viață, lucrurile vorbesc. Tot ce am declarat poate fi susținut cu documnete. Am incredere in Justiție”

Milionarul Călin Mitică (Transferoviar Grup și Remarul 16 Februarie) a dat, astăzi, declarație în procesul în care este acuzat de dare de mită și spălare de bani Este al doilea dosar DNA în care este trimis în judecată. În primul a fost achitat definitiv.

Declarația omului de afaceri Călin Mitică la Tribunalul Cluj a durat circa 4 ore. Declarația a fost atât de completă, încât procurorul de ședință de la DNA Cluj și mare parte din avocați nu au avut nicio întrebare. Mitică a stârnit în schimb curiozitatea judecătoarei Georgiana Fărcaș-Hîngan, care i-a pus la sfârșit mai multe întrebări despre contractele Transferoviar.

În timp ce procurorii susțin că lucrările de reparații la locomotive efectuate de firmele lui Mitică nu ar fi fost conforme, acesta a cerut judecătorului să se facă expertiză ”să se vada că am schimbat toate suruburile, am respectat caietul de sarcini”. Mitică a intrat în detalii tehnice, vorbind despre diverse tipuri de locomotive (5100, R8, R7) despre bobine si relee.

 ”Amărâții de la Bujor mergeau cu carul, cu ce puteau”, a spus Mitică despre situația dinainte de introducerea unui tren de la Transferoviar.
Vorbind despre problemele de pe o linie de cale ferată, omul de afaceri a precizat: ”Noroc că nu au fost alunecări de teren in timpul mersului, ca mureau oameni. Eu pentru oameni am cea mai mare raspundere. Pentru oameni imi dau viața!”

”Linia Galati-Barlad m-am speriat cand am vazut-o. Am hotarât să fac investitie proprie pe linia Galati-Barlad. Daca mergeam la Stat, faceam puscarie că ajutor…”, a spus Mitică.

Întrebat dacă îi știa anterior pe doi inculpați, acesta a răspuns: ”Pe Seceleanu și Stefan Adriian i-am vazut pe hol la DNA. Nu i-am cunoscut pana sa fiu arestat. Transferoviar e o companie cu 400 de furnizori , cifra de afaceri uriasa. Am 98% din companie. Eu fac linia ferata Vuntu de Jos – Simeria, pentru care am parteneriat la nivel inalt cu Strabag de 300 milioane euro. Da, sunt inculpat infractor, dar oamenii de afară mă respectă. La ce lucrari avem, mă interesa pe mine lucrări de 3.000 – 5.000?”, a întrebat retoric în instanță.

”Daca lucrarile erau false, credeti ca Strabag prelua acel deviz de lucrari? Strabag Austria e cea mai mare firma de constructii din Europa”, a adăugat.

”Îi place sa vorbească bombastic, dar e un om serios. nu accepta lucrări fictive”, a spus Mitică despre alt inculpat.

Omul de afaceri a precizat: ”De doi ani citesc rechizitoriul in fiecare zi.” Acesta a adus aminte de fostul dosar în care a fost achitat: ”Din 2006 sunt anchetat. M-am saturat. Am fost operat. Cu sange pe camasa am fost chemat la DNA. Am 50 de ani si m-am saturat. Am sa demonstrez ca sunt nevinovat”

Procurorul nu a avut întrebări, însă doamna judecător a avut câteva. La fiecare întrebare, Călin Mitică a avut răspunsuri detaliate. Astfel, a ajuns la precizări adiacente de genul: ”Cel mai mare rău produs de dosar e că Remarul 16 februarie apare ca inculpat pe plan national si international. Aduce o atingere grava reputației create in 150 de ani. Nu ni se mai acorda credite..  Mitică poate sa fie arestat, la beci. Dar suunt oameni, generații care lucrează acolo.”

Despre Teodor Gavris, inculpat și fost șef la CFR Călători, Mitică a spus: ”Este profesionist, dar ca om e ”cu dus si intors”

Patronul Transferoviar a amintit un episod din timpul anchetei: ”I-am transmis procurorului Ciumărnean că dacă nu spune adevarul intru in greva foamei. Era o factura de la Remar Pascani, nu Remarul 16 Februarie. ”

Mitică a făcut și dezvăluiri, probate cu documente, despre Kinga Mădărășan, fost director general al TFG: ”Cumpara produse de dama, dar pe factură nu trecea ce produse sunt. Avea card era pentru cheltuieli de deplasare in interesul Transferoviar. A cheltuit 100.000 de euro in trei ani. Depun toate deconturile acestei doamne onorabile”

Călin Mitică a asigurat-o pe judecătoare că va da declarații ”oricand și oricum. Vin la toate termenele, cu excepția datei la care vor fi audiati cei de la Reloc SA Craiova.”

În încheiere, milionarul a spus: ”In viață, lucrurile vorbesc. Eu tot ce am declarat poate fi susținut cu documnete. Am incredere in Justitie și in dvs. Voi face in așa fel incât să demonstrez că sunt nevinovat”

Omul de afaceri este sub observație și este programat pentru operație pe cord la clinica AKH Viena la începutul anului viitor. ”Dacă nu mă mai arestează, voi fi bine”, a spus el.

Comments

comentarii

HOROSCOP 4 august 2021. Află ce zodie va primi o sumă mare de bani și ce nativ este arogant cu persoanele din jur.... Citește mai mult
Viceprimarul Dan Tarcea a vorbit, marți, despre proiectul care prevede realizarea metroului de la Cluj, precizând că acesta este unul care „are maturitate”, fiind cuprins în PNRR.... Citește mai mult
Divizia 4 Infanterie „Gemina” sărbătorește 105 ani de istorie și tradiție militară.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!