fbpx
Acasă » AVOCATURA » Călin Budișan a renunțat la mandatul de consilier în Baroul Cluj

Călin Budișan a renunțat la mandatul de consilier în Baroul Cluj

Avocatul Călin Budișan a renunțat la mandatul de consilier în Baroul Cluj, câștigat la alegerile din 25 martie. Amintim că la aceleași alegeri, Budișan a candidat și pentru funcția de decan, câștigată de Flavia Maier.

Călin Budișan a confirmat pentru Clujust.ro informația, dar nu a dorit să dea prea multe explicații. ”Într-adevăr, am depus mandatul de consilier, pentru că așa e mai bine. Nu pot să ajut profesia cu forța și nu-mi doresc asta. În stilul caracteristic și fără ipocrizie, le doresc succes decanului și consilierilor. Vreau să precizez, pentru că s-a format o percepție greșit în rândul unor colegi, că nu am avut nicio legătură cu vreun articol de presă despre condracandidați. Dacă am o relație bună cu presa, nu înseamnă că am comandat articole. Dacă nu m-au cunoscut în atâția ani colegii, nu are rost să zic mai multe”, a spus dezamăgit avocatul Budișan.

Acesta a precizat că se va concentra în continuare asupra dosarelor penale în care este angajat, pe cursul de drept procesual penal pe care îl predă la INPPA Cluj și pe conferințele academice în domeniul dreptului penal.

Budișan a fost prodecan al Baroului Cluj în ultimii patru ani. Deși la alegerile din 2014, l-a sprijinit pe Mircea Pop în lupta pentru funcția de decan, acesta din urmă nu a fost de acord acum să facă rocada. Au candidat amândoi alături de Flavia Maier, iar aceasta a ieșit câștigătoare cu 254 de voturi. Pop a avut 210 și Budișan 169.

În locul acestuia, ca urmare a depuneri mandatului de consilieri, va intra în Consiliul Baroului Cluj avocata Anca Daniel Baciu. (Vedeți aici restul cnsilierilor)

Sursele Clujust.ro spun că Budișan ia în calcul să se mute în Baroul București.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns