Acasă » ȘTIRI » Bombă: Curtea de Apel Cluj și-a corectat decizia în cazul UBER! Decizia nu e definitivă!

Bombă: Curtea de Apel Cluj și-a corectat decizia în cazul UBER! Decizia nu e definitivă!

Știrea că un grup de taximetriști din Cluj au câștigat definitiv procesul cu Uber a făcut înconjurul țării. Din păcate pentru ei și pentru avocatele lor, care s-au lăudat că ”după 2 ani și jumătate de luptă, zi s-a câștigat bătălia cea mare”, decizia Curții de Apel Cluj nu e definitivă!

Judecătorii Curții de Apel Cluj au completat minuta deciziei în cazul taxi vs. Uber cu următoarele:

”Dispune din oficiu îndreptarea erorii materiale din cuprinsul minutei deciziei civile nr. 239/2019 pronunţate de Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 984/1285/2016, în sensul că “Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Cluj” iar nu “Decizia este definitivă”, aşa cum din eroare s-a consemnat iniţial. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din 25.04.2019”

Captura de pe portalul instantelor de judecata

Ne miră că avocatele taximetriștilor, care au experiență în domeniul juridic, nu și-au pus problema că o decizie într-un proces de concurență neloială ar putea fi atacată cu recurs, din moment ce un utilizator comenta pe Facebook la o știre de ieri că urmează recursul. Acesta se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

De ce decizia e supusă recursului

Toate hotărârile pronunțate în apel sunt supuse recursului, cu exceptiile prevzute de lege. Iată ce scris în Codul de procedura civila actualizat, inclusiv cu ultimele modificari din noiembrie 2018.

Art. 483: Obiectul şi scopul recursului.

Instanţa competentă

(1) Hotărârile date în apel, cele date, potrivit legii, fără drept de apel, precum şi alte hotărâri în cazurile expres prevăzute de lege sunt supuse recursului

(2) Nu sunt supuse recursului hotărârile pronunţate în cererile prevăzute la art. 94 pct. 1 lit. a)- j3), în cele privind navigaţia civilă şi activitatea în porturi, conflictele de muncă şi de asigurări sociale, în materie de expropriere, în cererile pronunţate în materia protecţiei consumatorilor, a asigurărilor, precum şi în cele ce decurg din aplicarea Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite. De asemenea nu sunt supuse recursului hotărârile date de instanţele de apel în cazurile în care legea prevede că hotărârile de primă instanţă sunt supuse numai apelului.

Cererea in cauza nu se afla printre exceptii, fiind evaluabila in bani. Curtea Constituțională a decis că în privința acestui gen de litigii că nu contează momentul demarării procesului.

Uber: “Asiguram pasagerii si soferii parteneri din Cluj ca aplicatia poate continua sa functioneze”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns