fbpx

Bodyguarzi de la cazinouri din București, acuzați de DIICOT că au recuperat prin violență 600.000 euro!

Mai mulți locotenenți ai clanului Cămătaru, dar și doi polițiști au fost duși la audieri în fața procurorilor DIICOT. Bodyguarzii unor cazinouri sunt acuzați că au recuperat prin violență și amenințări nu mai puțin de 600.000 de euro de la persoane și firme. Polițiștii sunt acuzați că nu i-au suspendat dreptul de a conduce unui membru al grupării.

”La data de 26.05.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente au efectuat un număr de 17 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de șantaj și abuz în serviciu.

În cauză s-a reținut faptul că, de la finele anului 2020 și până în prezent, pe raza municipiului București s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat ai cărui membri s-au specializat în săvârșirea unor infracțiuni de șantaj, constând în recuperarea unor sume de bani de la diverși agenți economici și persoane fizice, până la valoarea de 600.000 euro, prin utilizarea de amenințări si violențe.

În urma probatoriului administrat a mai rezultat faptul că, la data de 12.03.2021, la solicitarea unui membru al grupării, un agent de poliție a intervenit pe lângă un polițist din cadrul Brigăzii Rutiere pentru a-l determina să nu aplice sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice a unui alt membru al grupării ce săvârșise o contravenție pentru care era obligatorie respectiva măsură.”, a transmis printr-un comunicat DIICOT.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate substanțe stupefiante, arme albe, arme de foc neletale, precum și sume de bani

Au fost duse la audieri la DIICOT un număr de 12 persoane, între care Marian Sîrbu, zis Box, Alex Aticu și un fost luptător al CS Dinamo, Florin Șpac.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns