fbpx

Blonda cu BMW Z4, condamnată pentru conducere sub influența alcoolului și a altor substanțe

Yannina Oltean, blonda cu BMW Z4 care a făcut show în fața polițiștilor în februarie 2014, a fost condamnat de Judecătoria Cluj-Napoca la 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere și 60 de zile de muncă în folosul comunității. Pedepsele sunt pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și pentru conducerea unui vehicul sub influenţa altor substanţe, cu efecte psihoactive.

Minuta sentinței:

”În temeiul articolului 16, alin.1, lit.g raportat la articolul 396, alin.6 din Codul de procedură penală, la art.158 şi art.196, alin.5 din Codul penal, încetează procesul penal pornit împotriva inculpatei Oltean Yannina Georgeta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă prevăzută de articolul 196, alin.1 şi 4 din Codul penal ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoanele vătămate —-

În temeiul articolului 336, aliniatul 1 din Codul penal, condamnă pe inculpata Oltean Yannina Georgeta la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În temeiul articolului 336, aliniatul 2 din Codul penal, condamnă pe inculpata Oltean Yannina Georgeta la pedeapsa de 1 an şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa altor substanţe.

În temeiul articolului 67, alin.1 raportat la art.66, alin.1, lit.a, b din Codul penal aplică inculpatei pentru fiecare din cele două infracţiuni pe o perioadă de 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

În temeiul articolului 65, alin.1 raportat la art.66, alin.1, lit.a, b din Codul penal interzice inculpatei pentru fiecare din cele două infracţiuni dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

În temeiul articolului 38, alin.1 şi art.39, alin.1, litera b din Codul penal, contopeşte cele două pedepse de 1 an şi 9 luni închisoare şi de 1 an şi 6 luni închisoare, aplicate inculpatei prin prezenta sentinţă, iar dintre aceste pedepse alege pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 9 luni închisoare la care se adaugă un spor de 6 luni închisoare (reprezentând 1/3 din cuantumul celeilalte pedepse) şi aplică inculpatei pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 3 luni închisoare.

În temeiul art.45, alin.3 şi 5 din Codul penal, aplică inculpatei pe o perioadă de 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, drepturi prevăzute de art. art.66, alin.1, lit.a, b din Codul penal şi în temeiul articolului 65, alin.1 raportat la art.66, alin.1, lit.a, b din Codul penal interzice inculpatei dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

În temeiul articolului 91 şi articolului 92 din Codul penal suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 3 ani şi atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor articolelor 94, 95 şi 96 din Codul penal privind modificarea obligaţiilor impuse de instanţă şi revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.

În temeiul articolului 93, alin.1 din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, condamnata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În temeiul articolului 93, alin.2, lit.b din Codul penal, impune condamnatei obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate;

yanina2În temeiul articolului 93, alin.3 din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, condamnata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

Munca va fi prestată în cadrul Asociaţiei Filantropice Medical Creştină din Cluj-Napoca sau al Parohiei Ortodoxe Române .

În temeiul articolului 94, alin.1 din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. (1) lit. c)-e) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, iar în temeiul articolului 94, alin.2 din Codul penal, supravegherea executării obligaţiilor prevăzute în art. 93 alin. (2) lit. b), alin. (3) şi alin. (5) se face de serviciul de probaţiune.

În temeiul art.72 din Codul penal scade din durata pedepsei aplicate inculpatei reţinerea de 24 h, începând din data de 27.02.2014, ora 12,40. În temeiul articolului 25, alin.5 raportat la art.397 din Codul de procedură penală, lasă nesoluţionate acţiunile civile formulate în cadrul procesului penal de către părţile civile —-,

În temeiul articolului 274, alin.1 din Codul de procedură penală obligă inculpata la plata sumei de 1800 RON cheltuieli judiciare în favoarea statului.

În temeiul art.275, aliniatul 1, punctul 2, litera b din Codul de procedură penală obligă persoanele vătămate —- la plata sumei de câte 50 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. ”

Detalii despre caz și video de la locul accidentului AICI

Comments

comentarii

Care sunt banii „adevărați”, cei de hârtie sau cei de pe card? Eugen Rădulescu, director la Banca Națională, relatează o povestioară despre schimbarea mentalităților.... Citește mai mult
Weekend-ul acesta se anunță a fi unul plin de evenimente pentru clujeni. De la tur ghidat prin oraș cu ocazia Dragobetelui, la piese de teatru și concerte.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!