fbpx

Bizarerie juridică la ultimul termen în procesul avocatului acuzat de crimă. Urmează pronunțarea

Curtea de Apel Iași a judecat ultimul termen în procesul avocatului Sebastian Felecanu, acuzat că și-a aruncat iubita de la etaj. A fost tensiune mare în sala de judecată, culminată cu o cerere de recuzare înaintată de avocații clujeni ai inculpatului Mihai Giurgea și Traian Laszlo.

Judecătoarea Gabriela Stănculeanu de la Curtea de Apel Iași a respins toate cererile in probațiune ale apărării, după care avocații au recuzat-o. ”A spus că poate sa judece și dacă am recuzat-o. Este o conduită neprocedurală, ca să nu zic bizară”, a precizat avocatul Mihai Giurgea pentru Clujust.ro.

Articolul 67 alin. (6) din Codul de procedură penală prevede că mai putea să judece doar măsuri preventive: ”Judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau completul în faţa căruia s-a formulat recuzarea, cu participarea judecătorului recuzat, se pronunţă asupra măsurilor preventive.”

În schimb, judecătoarea a trecut la dezbaterile pe fond, afirmând că se poate judeca cererea de recuzare și ulterior.

Instanța a stabilit pronunțarea în dosarul de omor pentru data de 12 iunie.

Din februarie, avocatul inculpat Sebastian Felecanu se află în arest la domiciliu, după ce a stat 1 an și 7 luni în arest preventiv. Acesta este acuzat că în iunie 2021 și-ar fi aruncat iubita însărcinată, în vârstă de 26 de ani, tot avocată, de la etajul apartamentului în care locuiau, după o ceartă. Avocatul susține că aceasta s-a sinucis.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns