fbpx

Bilanțul IPJ Cluj: Au scăzut furturile și accidentele rutiere grave. Vezi câte apeluri la 112 au fost în 2016

Bilanțul prezentat de IPJ Cluj arară că în anul 2016, în judeţul Cluj, au fost mai puține furturi și accidente rutiere grave.

La ședința de bilanț a Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj, condus de comisarul șef Ciprian Miron, au participat și prefectul Gheorghe Vușcan și procurorul general al Clujului, Florin Magyar.

În ceea ce priveşte combaterea criminalităţii, din analiza datelor statistice rezultă că în anul 2016, la nivelul structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au fost înregistrate cu 0,16% mai puţine sesizări de infracţiuni decât în anul 2015. A scăzut cu 0,77% infracţionalitatea judiciară, cu 15,96% infracţionalitatea economică.  Criminalitatea în mediul rural s-a diminuat cu 0,54 %.

Infracţiunile contra patrimoniului reprezintă peste 55% din totalul infracţiunilor înregistrate în anul 2016. Furturile reprezintă cel mai important segment infracţional al acestei categorii (69,30%). Infracţiunile contra patrimoniului sesizate au scăzut cu 5,45%, fiind înregistrată o diminuare de 8,63% a infracţiunilor de furt faţă de anul 2015.

Prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale a constituit un obiectiv prioritar pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, continuându-se aceeaşi manieră de abordare, axată pe apropierea de comunitate, pregătirea antivictimală a cetăţenilor şi perfecţionarea sistemului de ordine publică.

În anul 2016, infracţiunile stradale sesizate au reprezentat 7,31% din totalul infracţiunilor sesizate. Ponderea cea mai mare au furturile din buzunare, poșete, genți, acestea reprezentând 45,61% din totalul infracţiunilor stradale sesizate.

Infracţiunile economico-financiare înregistrate la nivelul judeţului Cluj au înregistrat un trend descendent față de anul 2015, -15,96%, pentru care au fost cercetate cu 21% mai puţine persoane faţă de anul precedent. Peste 73% dintre cauzele penale de evaziune fiscală domeniile prioritare: agroalimentare, construcţii, lemnoase şi transporturi.

În anul 2016, numărul total de apeluri către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgență 112 -care au necesitat intervenţia efectivelor de poliţie- a fost de 27.907, mai scăzut  cu 4,19% față de anul 2015.

Astfel, în mediul urban, numărul intervenţiilor la apelurile prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgență 112 a scăzut cu 5,66% față de anul 2015, în mediul rural scăderea fiind de 0,92%.

Pe linie de poliţie rutieră, în anul 2016, prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj a fost şi rămâne în continuare prevenirea şi reducerea accidentelor de circulaţie grave, cât şi a consecinţelor acestora.

În perioada analizată pe raza judeţului Cluj au fost înregistrată o scădere a numărului de accidente de circulaţie grave (-4,77%) față de anul 2015, fiind înregistrată și o scadere a numărului de persoane decedate în astfel de evenimente rutiere (-15,63 %).

Principalele cauze ale producerii accidentelor grave de circulaţie au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea de prioritate vehiculelor, nerespectarea distenţei în mers, depăşirea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor.

Poliţiştii rutieri au constatat cu 9,87% mai multe infracţiuni și au aplicat 68.635 sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute în vederea suspendării sau anulării 5.934 permise de conducere şi retrase 1.782 certificate de înmatriculare.

 

Comments

comentarii

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 189 de cazuri COVID-19 la Cluj. Rata de incidență a ajuns la 3,54.... Citește mai mult
Locuirea în municipiul Cluj-Napoca a fost tema celei mai recente dezbateri publice a Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC).... Citește mai mult
CFR Călători a anunțat că alte 34 de trenuri Inter-Regio vor deveni Regio-Expres de la 1 aprilie. Prețul unui bilet va fi mult mai ieftin.... Citește mai mult
Horoscop 7 martie 2021. Taurii nu vor să comunice despre problemele lor. Balanțele sunt o sursă de energie pozitivă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns