fbpx

Bani de la CJ Cluj pentru drumul Răchițele-Ic Ponor, spălați prin două firme. Una este a unui PDL-ist

Horea Uioreanu este acuzat de procurorii DNA că și-a tras bani din fondurile Consiliului Județean prin două firme, una a fostului consilier PDL de la Turda, Gabriel Silagyi și una a tatălui PNL-istului Alin Băicoci, care a câștigat în ultimii doi ani trei contracte de la CJ Cluj.

Gabriel Silagyi
Gabriel Silagyi

Potrivit procurorilor DNA, schema prin care ar fi fost spălații banii CJ CLuj este următoarea:  Consiliul Județean a alocat în plus peste 100.000 de lei pentru drumul Răchițele – Ic Ponor, la care lucrează firma MBS Group, deținută de PDL-istul Gabriel Silagyi. Apoi, firma Desk Impex din Sighișoara, deținută de tatăl lui Alin Băicoci a emis trei facturi pentru aceeași sumă către MBS pentru o închirire de utilaje fictivă.  Din suma de peste 100.000 de lei, reprezentanții Desk Impex ar fi trimis peste 33.000 de lei către Horea Uioreanu, prin doi intermediari.

EXRAS DIN REFERATUL DNA, citat de stiridecluj.ro

”Există indicii că, în contextul elaborării proiectului ce a stat la baza HCJ 210 din 28 august 2012 pentru modificarea şi completarea HCJ 225 din 22.11.2007 privind aprobarea cofinanţării proiectului „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor”, proiect aflat în derulare la nivelul instituţiei judeţene, suspectul Teaha Mihai, avocat în Baroul Cluj şi consilier apropiat al preşedintelui CJ Cluj, i-a propus acestuia ca în cadrul cheltuielilor decontate din sumele acordate de CJ Cluj de la buget pe partea de participare la cheltuielile neeligibile să fie alocată în plus suma de 101.449,62 lei, ce urma a fi justificată fictiv prin emiterea unor facturi către antreprenorul MBS Group SRL de către societatea Desk Impex SRL Sighişoara, societare ce aparţine numitului Băicoci Gheorghe, tatăl lui Băicoci Alin, apropiat al avocatului Teaha Mihai şi al preşedintelui CJ Cluj.

Fiind de acord cu propunerea făcută, suspectul Uioreanu Horea Dorin a întreprins demersurile necesare şi finalizate la data de 28 august 2012 când a fost adoptată HCJ 210 pentru aprobarea cofinanţării proiectului ”Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor”, prin care s-a alocat de la bugetul CJ Cluj suma totală de 12.311.229,89 lei fără TVA .

Uioreanu și Teaha

Ulterior, la înţelegere cu Băicoci Alin şi cu tatăl acestuia, SC Desk Impex a emis un număr de 3 facturi fiscale în valoarea totală de 101.449,62 lei ce au atestat fictiv închirieri de utilaje către antreprenorul MBS Group SRL. Facturile au fost încasate la finele anului 2012 şi începutul anului 2013. După achitarea taxelor datorate la bugetul de stat aferente facturilor, reprezentantul SC Desk Impex a trimis preşedintelui CJ Cluj în două tranşe, suma totală de 33.675 lei, din care 20.000 lei prin intermediul avocatului Teaha Mihai şi 13.675 lei prin intermediul consilierului Pop Răzvan Marius”, au precizat procurorii în referatul cu propunerea de arestare preventivă a lui Horea Uioreanu.

Firma MBS Group a avut numeroase contracte cu statul în vremea guvernării PDL. Gazeta Sporturilor și jurnalistul Cătălin Tolontan au publicat mai multe anchete cu privire la neregulile de la atribuirea acelor contracte. Citiți despre o licitație cu dedicație aici și o altă investigație GSP.ro aici.

Alin Băicoci
Alin Băicoci

Potrivit ziardecluj.ro, firma PNL-istului Alin Baicoci, SC Business Software Incubator SRL, a castigat, in ultimii doi ani, trei contracte directe la Consiliul Judetean Cluj, in valoare totala de de aproape 160.000 de lei. Daca primul dintre ele a fost onorat, fiind vorba de site-ul de promovare turistica a judetului Cluj, celelalte doua contracte au fost, ulterior, reziliate. Baicoci urma sa realizeze o noua pagina web pentru Consiliul Judetean Cluj, pentru 12.000 de euro, si o platforma online dedicata turismului medical in judetul nostru, pentru 11.000 de euro.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina