fbpx

Avocatul amendat pentru o mașină vândută a câștigat definitiv procesul cu CNADNR

Avocatul amendat pentru lipsa rovinietei la o mașină vândută și folosită de altcineva a câștigat definitiv procesul cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Într-un articol anterior vă prezentam situația în care se află mulți oameni care și-au vândut autovehiculele, dar primesc amenzi pentru lipsa rovinietei. Am exemplificat cu cazul avocatului Călin Iuga din Baroul Cluj, care și-a vândut mașina în iunie 2014, iar după un an s-a trezit cu amendă de la CNADNR – Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) pentru lipsa rovinietei. Asta deoarece cumpărătorul nu a înmatriculat mașina pe numele lui. Amenda pentru neplata rovinietei este de 365 de lei.

Inițial, Judecătoria Gherla, în raza căreia a fost aplicată amenda, a admis plângerea lui Călin Iuga și l-a exonerat de plata sancțiunii contravenționale. Motivarea o puteți citi AICI.

CNADNR a atacat sentința cu apel, care s-a judecat la Tribunalul Cluj. Compania de drumuri a pierdut definitiv procesul. Solutia pe scurt: ”Respinge apelul formulat de apelanta împotriva sentinţei civile nr. 1181/2015 pronunţată în dosarul nr. 2674/235/2015 al Judecătoriei Gherla pe care o mentine în întregime. Definitivă.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns