fbpx

Avocații sunt în fierbere: AJPIS-urile le-au răspuns că nu beneficiază de facilitățile OUG 32/2020

Așa cum Clujust scria de ieri că OUG 29 și OUG 32 se bat cap în cap, AJPIS-uri le-au răspuns unor avocați care au vrut să ceară indemnizație de sprijin că nu se încadrează tocmai din cauza OUG 29.

În mod normal, avocații ar fi inclusi și în categoria ”alți profesioniști” din OUG 32/2020 privind ajutorul de șomaj, numai că anterior Guvernul a adoptat Ordonanța 29 în care prevede că profesiile liberale de interes  public (avocați, notari, executori) trebuie să mențină activitatea. Unele surse zic că se pregătesc amendamente în Parlament la OUG 29.

Mai jos puteți vedea răspunsurile primite de avocați de la Agenții Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS):

”După cum vedeți și pe site-ul nostru, cabinetul individual de avocatură nu se regăsește în categoria ”alți profesiniști” care beneficiază de drepturile prevăzute de OUG 32/2020 achitate prin Agenșia Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, respectiv agențiile teritoriale.

În plus, vă rugăm să consultați și https://www.mediafax.ro/social/avocatii-notarii-si-executorii-sunt-obligati-sa-lucreze-pe-perioada-starii-de-urgenta-ce-risca-daca-isi-suspenda-activitatea-19019021”, se arată în răspunsul postat de un avoact pe un grup de Facebook.

Linkul este cu articol despre OUG 29, care prevede că avocații, notarii și executorii sunt obligați să continue activitatea.

”Am avut tupeul sa trimit documetele (cerere,declaratie buletin si extras cont) la AGENŢIA PENTRU PLĂȚI ȘI INSPECȚIE SOCIALĂ A JUDEȚULUI TIMIS
Iată răspunsul:
Buna ziua,
Conform Ordonantei de Urgenta nr.29/18.03.2020 Art.10, alin (4) (5) (6), profesiile de avocat, notar public precum si executor judecatoresc nu vor avea acces la facilitatile acordate pe durata starii de urgenta”, a scris un alt avocat pe un grup.

”Asa ca, praf in ochi! Bataie de joc! Suntem buni numai sa platim .Taxe, impozite. Si cand, din motive obiective, nu putem munci, figuram, pe hartie, in activitate! Mi e greață!”, ne-a scris o avocată din Cluj, extrem de dezamăgită.

Astăzi, Consiliul Baroului Cluj are ședință, iar mâine Comisia Permanentă a UNBR. Urmărim să vedem cum vor reacționa.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina