Acasă » AVOCATURA » Avocată din Cluj: ”Cred că suntem extrem de nerespectați pentru efortul pe care munca noastră îl presupune”

Avocată din Cluj: ”Cred că suntem extrem de nerespectați pentru efortul pe care munca noastră îl presupune”

O avocată din Cluj a luat poziție, fiind revoltată de comentariile oamenilor despre avocați la un articol privitor la o societatea comercială care vânează victime ale accidentelor rutiere sau rude ale acestora pentru a le obține despăgubiri. Reprezentarea acestora în instanță se face în mod normal de către avocați.

Decanul Baroului Sălaj, Bogdan Ilea, a depus plângere penală împotriva societății Centrul European de Despagubiri, despre care a spus că este o mafie. Clujust.ro a scris despre o altă firmă cu activitate similară.

”Observ un articol in care se discuta despre o societate care cauta (atentie, “CAUTA” ) victime ale accidentelor, promitand-le, ca sa citez din articol, ca le va obtine despagubiri, si despre faptul ca o asociatie profesionala a avocatilor a formulat plangere penala pentru activitatea acelei societati (activitate prezentata drept mafie), iar in subsolul articolului, comentarii ale cetatenilor. Aici am vrut sa ajung: cetateni care spun cam asa, citez din aceste comentarii: “e, voi avocatii jecmaniti clientii”, ” luati banii de la clienti in mod necinstit”, “jupuiti oamenii de vii”, “sacali”.

Sigur ca e foarte probabil ca aceste comentarii sa vina de la persoane care exercita activitati (nelegale) precum ale societatii mai sus amintite, asadar sunt prea putin importante acele comentarii, doresc insa sa ajung la imaginea pe care avocatul o are in societate. Pentru a fi avocat util clientului, anume avocat care si castiga cauze, e necesar, pe langa o facultate de drept, care e una din putinele facultati ce au ramas de 4 ani, tocmai datorita volumului incarcat de materie, sa dai o gramada de examene, pe care daca le iei, inseamna ca o perioada ti-ai suspendat viata, traind printre cartile care adunate si puse pe cantar pot cantari asemeni unui om deloc slab. Mai apoi, chiar daca ai promovat aceste examene cu note maxime, nu inseamna ca esti “rezolvat” pe viata, intrucat zi de zi, daca ai o activitate fluenta, e necesar sa studiezi, pentru a putea face fata legilor mereu in schimbare.

Av. Mihaela Lăpușan-Mocean

Atitudinea mereu in garda si promptitudinea gandirii, cumulate cu un studiu CONTINUU/ZILNIC, pot asigura rezolvarea cazului pe care clientul ti-l incredinteaza. Sigur, ti-l incredinteaza contra cost. Insa contra cost ne sunt incredintate si noua, avocatilor, toate: painea cea de toate zilele, profesia in sine, care antameaza taxe profesionale obligatoriu a fi achitate, chiar daca intr o luna nu poti munci din pricina vreunei boli, cartile /abonamentele juridice, cheltuielile logistice ale unui cabinet. Ma intreb: de ce costul cu care cumperi serviicile unui avocat sunt inca numite “jecmaneala”, iar alte costuri sunt numite “pret”? Poate pentru ca suntem prea ocupati sa ne facem treaba si nu avem timp/energie sa ne aparam imaginea deloc potrivita pentru efortul pe care il facem? Sigur, il facem contra cost, pentru ca si pentru avocat, viata pe Pamant e una materiala.

Cred ca suntem extrem de nerespectati pentru efortul pe care munca noastra il presupune, extrem de prost platiti, si partial culpa ne apartine: suntem prea multi. As fi optat oricand pentru niste selectii muult mai drastice, pentru ca cei care le trec sa poata IMPUNE respect, acolo unde nu e dat natural. Nu, nu as fi avut emotii ca nu as fi reusit sa fiu avocat, chiar si asa. In principiu, ma bucur de clienti care ma respecta (cu prea putine exceptii ca sa insemne ceva), insa stiind cu cat devotament si cu cata buna credinta ne facem meseria, eu si multi colegi ai mei, da, ma deranjeaza cuvintele aruncate.

P.S. Pentru profani in ale justitiei/necunoscatori, societatea de care scriu la inceputul postarii, care cauta clienti, victime ale accidentelor, nu, nu e una de avocati, din contra!”, a scris avocata Mihaela Lăpușan-Mocean pe Facebook.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina