Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Andrea Chiș, membru CSM: ”E clar că nu suntem ținuți în brațe de celelalte puteri” VIDEO

Andrea Chiș, membru CSM: ”E clar că nu suntem ținuți în brațe de celelalte puteri” VIDEO

”E clar că nu suntem ținuți în brațe de celelalte puteri”, a spus judecătoarea Andrea Chiș, membru CSM, cu referire la modul în care au fost modificate legile justiției.

Întrebată la conferința de presă de la Curtea de Apel Cluj dacă Justiția este sub asalt, așa cum a spus șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, judecătoarea Andrea Chiș, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a răspuns:

”E clar că nu suntem ținuți în brațe de celelalte puteri. Acest lucru s-a văzut din modul în care au fost gestionate legile justiției. S-a pornit de la premisa că este nevoie de o reformă în justiție. Nu aveam nevoie de o reformă, pentru că Justiția în România, raportat la legile statutului, organizării și CSM-ului, era funcțională. Era nevoie de ajustări. Așa cum ați văzut din toate luările de poziție ale Consiliului, indiferent că vorbim de majoritate sau de minoritate, au fost puncte vulnerabile, pe care categoric nu le poate explica nici executivul, nici legislativul ca fiind favoarea sistemului judiciar.

Eu personal am folosit un termen foarte dur când am vorbit despre proiectul de lege, deci categoric nu a fost ceva benefic pentru sistemul judiciar sau cel puțin nu s-a dorit ceva benefic. Poate că până la urmă este ceva benefic, pentru că iată sistemul judiciar s-a descurcat foarte bine în acest război între puteri, dacă-l putem numi război, este un termen foarte dur, să spunem în această confruntare de idei între cele trei puteri ale Statului și poate că a fost bine să vedem fiecare și perspectiva celuilalt, pentru că nicio perspectivă poate nu este greșită, dar poate fi greșit înțeleasă.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina