fbpx

Avocata din Cluj care a devenit actriță: ”Profesia mea va fi întotdeauna de avocat. Nu am renunțat”

Dacă unii actori joacă roluri de avocați, în cazul avocatei Ana Maria Pop situația este invers. Tânăra este avocat definitiv în Baroul Cluj de cinci ani, dar în urmă cu trei ani și-a suspendat activitatea pentru a-și urma visul din copilărie: să fie actriță de cinema. Începutul este promițător după debutul într-un film produs de Bobby Păunescu, prezentat la festivalurile Cannes și Sundance. Ana Maria Pop a declarat răspicat pentru CLUJUST că nici nu se gândește să renunțe la avocatură. Acum locuiește cu iubitul ei în Portugalia și învață pentru a putea profesa acolo.

ana maria pop business (2)Ana Maria Pop, în vârstă de 30 de ani, a absolvit Facultatea de Drept în 2008, după care a urmat un master în drept comercial și cursurile INPPA, iar din 2010 este avocat definitiv în Baroul Cluj.  ”De mică am fost pasionată de artă si design, insă trebuia sa privesc realist lucrurile si să mă gândesc că pentru a fii independentă trebuia să am o profesie serioasă. Imi admir mult parinții și am crescut cu imaginea lor. Poate asta a influențat puțin decizia mea de a face dreptul. Pe parcurs insă mi-am dat seama că adoram ideea de a știi totul din punct de vedere legal, de a rezolva spețele. Pasiunea mea in timpul facultății a fost dreptul penal. Dar ca sa vedeti cum e destinul, intr-un fel sau altul, arta si-a făcut loc în viața mea prin actorie, pasiunea pentru modă/design si prin pictură”, ne-a povestit Ana Maria Pop. Aceasta este fiica fostului șef al Poliției Cluj și a Poliției de Frontieră, actual director general al Oficiului Român pentru Imigrări, iar mama tinerei este jurist.

Alături de tatăl ei
Alături de tatăl ei
Monica Ionas
Monica Ionas

Pop nu a uitat-o pe maestra ei, avocata Monica Ionas, care este membru în Comisia de arbitraj comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Cluj”Am avut noroc de o maestră de excepție. A fost ca si o a doua mamă pentru mine. E un om extraordinar care mi-a marcat drumul in viață”, spune tânăra. Aceasta a făcut stagiul la Camera de Comerț Cluj, unde participa la arbitraje.

Numele Anei Maria Pop este pe lista avocaților suspendați din 2012, iar acum ea locuiște în Portugalia cu iubitul ei, unde vrea să profeseze ca avocat.  ”A trebuit să imi suspend activitatea, pe timp limitat, cu siguranță. Acum invăț limba pentru a-mi echivala studiile, iar mai apoi, pentru a da examenul și aici. Chiar dacă fac actorie, profesia mea va fi intotdeauna cea de avocat. Pentru asta am studiat si m-am pregătit atât de mult timp. Actingul este un hobby care intr-adevar m-a prins. Momentan a trebuit să pun in stand-by avocatura pentru a fii alături de iubitul meu in Portugalia. Asta nu inseamnă că am renunțat. Se poate spune că depun un triplu efort. Pentru că pe langă învățarea limbii portugheze și examenele de echivalare, fac și actorie. Dacă voi rămâne în Portugalia, voi face tot posibilul să profesez .

Cărțile pe care le citește
Cărțile pe care le citește

Am apucat să întreb la facultatea din Porto care ar fii diferentele. Desigur ca au legile lor, ca fiecare țară, vor fii examene de dat ca diferențe, insa sistemul pare asemanator”, a declarat Ana Maria Pop pentru CLUJUST.ro. Acesta vrea să lucreze pe drept comercial, de aceea s-a apucat să citească ”Direito Comercial Portugues”.

Avocata Pop își amintește un proces cu Primăria Cluj:  ”Am avut un prices interesant cu primăria Cluj pe vremea cand era primar domnul Apostu. Am câștigat împreună cu maestra mea”. Dar mărturisește că nu-i plac pledoariile în instanță.  ”Nu imi place instanța. Imi place consultanța comercială. Mereu am evitat “conflictul” și am căutat calea amiabilă”, spune tânăra.

Iubitul acesteia, fotbalistul Ricardo Cadu, are proces la Cluj, fiind parte vătămată în dosarul în care doi angajați ai Universității Cluj sunt acuzați de purtare abuzivă, după ce l-ar fi lovit pe jucător la meciul ”U” Cluj – CFR din mai 2012.

diploma actorieActrița Ana Maria Poppop ana maria la cannes

În 2012, avocata suspendată a început școala de actorie la București, care a durat doi ani. Ana Maria a absolvit Masterclass-ul Mandragora Movies FIlm Academy, școală deschisa in Romania de Bobby Paunescu, unde profesori din Los Angeles predau dupa metodele de la Hollywood. Pop a avut șansa sa studieze tehnicile Ivannei Chubbuck, aceasta fiind una dintre cele mai cunoscute și apreciate profesoare de actorie de la Hollywood, metoda ei contribuind la cariera unor actori de prestigiu precum Halle Berry, Brad Pitt, Kate Hudson sau Charlize Theron.

Cu toate ca a absolvit anul trecut in aprilie 2014, Ana a jucat deja in primul ei film, “Palatul Pionierilor”, pelicula care a fost prezentă la Festivalul de Film de la Cannes anul trecut. Recent, echipa filmului s-a întors de la cel mai mare festival de film din SUA, Sundance, unde filmul a participat în competiție. In Romania va avea premiera în curând. De asemenea, este posibil să fie proiectat la Festivalul de Film Transilvania. ”Vom avea un tur prin tara cu filmul, nu ar putea lipsi TIFF.”, a spus Pop. Aceasta lucrează deja la proiecte noi.”Am alte proiecte americane pentru anul acesta insă sunt confidențiale”, a mărturisit tânăra clujeancă, care apare deja în baza de date IMDB.  Bineînțeles că are un serial preferat cu avocați, anume Suits. 

Cu echipa filmului Palatul Pionierilor la Sundance
Cu echipa filmului Palatul Pionierilor la Sundance

ana maria pop modelCochetează și cu modelingul

Clujeanca Ana Maria Pop apare și în pictoriale ca fotomodel. ”Doar ca hobby si pentru Reviste extrem de fashion și serioase. Nu as apărea niciodată intr-un fel care să nu ma onoreze. Am refuzat cele mai multe roluri pe principiul acesta, datorită faptului că, din fericire, pot să aleg.  Admir tot ceea ce exprimă rafinament, feminitate și eleganța. Așa am fost educată de parinții mei, să merg in viață pe drumul meu cu zâmbetul pe buze, dar intotdeauna cu eleganță si fără sa mă abat de la principiile mele”, mărturisește tânăra actriță.  Aceasta o admiră pe Charlize Theron. În cariera de model, a fost și reporter invitat pentru revista Runway la Paris la o prezentare de modă.

ana maria pop runway

Avocata spune că duce dorul muncii de birou. ”Îmi lipseste, intr-un fel, biroul, dar o gură de aer e binevenită . Mi-ar plăcea să pot să le îmbin cât mai mult timp cele două profesii”, conchide tânăra.

Galerie foto

 

Comments

comentarii

BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult
Prognoza meteo. Meteorologii anunță vreme caldă, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!