fbpx
Avocat Romulus Luca

Avocat din Baroul Cluj, condamnat la închisoare cu executare! Sentința nu e definitivă

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat, astăzi, pe avocatul Romulus Luca din Baroul Cluj la 1 an și 2 luni închisoare cu executare pentru abuz de încredere. Sentința poate fi atacată cu apel.

Solutia pe scurt: ”În temeiul art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală condamnă pe inculpatul L. R. (cu datele personale) la pedeapsa de 1 an 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere prevăzută de art. 238 alin. 1 din Codul penal, cu executare în regim de detenţie.

În temeiul art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g din Codul penal interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea pe o perioadă de 3 ani a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, precum şi de a exercita profesia de avocat, de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.În temeiul art. 65 alin. 1 din Codul penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g din Codul penal interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, precum şi de a exercita profesia de avocat, de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

În temeiul art. 397 din Cod procedură penală raportat la art. 25 din Cod procedură penală, la art. 19 şi la art. 20 alin. 5 lit. b din Cod procedură penală, cu aplicarea art. 1381, a art. 1385 şi a art. 1386 din Codul civil obligă inculpatul la plata către partea civilă G. Z. a sumelor de 259.580 lei reprezentând contravaloarea prejudiciului creat, la care se va adăuga dobânda legală, precum şi de 10.000 lei reprezentând daune morale.

În temeiul art. 398 din Cod procedură penală raportat la art. 274 alin. 1 Codul de procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 3.700 lei (1000 lei faza de urmărire penală, 600 lei faza camerei preliminare şi 2100 lei faza de judecată) reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei, potrivit art. 410 alin. 1 din Codul de procedură penală. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 25 septembrie 2020.”

Același avocat a mai avut un dosar penal, în care a fost achitat la Înalta Curte. după pedeapsă cu suspendare la Curtea de Apel Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina