Protestează pentru că Astra Asigurări nu le plătește daunele obținute prin sentință definitivă

Un bărbat cu soția în cărucior au protestat pentru că Astra Asigurări nu le dă daunele de circa 120.000 de euro obținute prin sentință defintivă, ca urmare a unui accident de mașină.

Fost inspector principal la Casa de Pensii Cluj, Cosmina Flore, a fost singurul supraviețuitor dintr-o mașină cu cinci oameni, lovită frontal de o altă mașină, al cărei șofer a adormit la volan. Accidentul a avut loc acum 3 ani în comuna Mociu. După un lung proces, în data de 19 septembrie, Curtea de Apel Cluj a dat sentința definitivă prin care șoferul a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare și plata unor daune morale de 100.000 de euro și materiale de 80.000 de lei. Șoferul era în timpul serviciului la firma Vel Pitar, ce are mașinile asigurate la Astra, compania omului de afaceri Dan Grigore Adamescu.

protest anti astra asigurari (2)

protest anti astra asigurari (4)Soțul femeii amenință cu gesturi extreme dacă nu-și va primi banii curând.  ”Am dat ieri telefon la Astra mamă și am intrebat care e situatia. Zice: ooo domnu Flore, dar nu sunteti singurul, aveti de asteptat.. nu asa. Asta vreau sa cer un punct de vedere al Astra Asigurari, al domnului Adamescu am inteles că-l cheama pe patron, cand o sa ni se vireze banii? Daca nu o să trec la gesturi extreme, greva foamei si chiar ceva mai grav”, a declarat Ionel Flore.  Femeia a rămas invalidă și cu handicap mintal. Cu ajutorul soțului, își aduce aminte unde a lucrat.

av carmen gorceaAvocata soților Flore spune că banii trebuiau virați a doua zi după pronunțarea sentinței definitive, fiind vorba de o sentință penală. Acum sunt două variante. ”Fie sa ne adresam instantelor penale cu o plangere pentru neexecutare lucru care nu-l prea ajuta pe clientul meu sau sa apelam la serviciile unui executor judecătoresc, care costă”, a spus avocata Carmen Gorcea (foto)

Bărbatul spune că are nevoie disperată de bani pentru a-și trata soția. ”Cu banii primul lucru o s-o internez la o clinica privata, ca cu statul m-am lamurit, si o s-o operez la picioare”, a spus Ionel Flore.  Acesta a precizat că i s-a promis de către consilierul juridic al sucursalei Astra din Cluj, Selena Nichita, că va primii banii în 16 octombrie, iar după aceea femeia nu a mai răspuns la telefon.

Reprezentanții Astra nu au prezentat un punct de vedere. Astra Asigurări are probleme mai mari cu Compania Națională de Drumuri care îi solicită peste 20 de milioane de euro în contul firmei Romstrade a lui Nelu Iordache. Detalii aici. 

Comments

comentarii

Legendele tenisului mondial Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep şi Andrei Pavel, au făcut show, sâmbătă, într-un meci de dublu care i-a încântat pe spectatorii prezenți la Sports Festival.... Citește mai mult
Au mai rămas câteva zile până la vacanța de vară. Ultima zi de școală pentru elevi și preșcolari este vineri, 21 iunie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns