fbpx

Asociatul fostului șef al Poliției Rutiere Cluj, audiat la Curtea de Apel

Instanța Curții de Apel Cluj l-a audiat ca martor în dosarul de înșelăciune al fostului șef al Poliției Rutiere Cluj, Alexandru Muresan, pe un investitor care a dorit să ridice un bloc împreună cu familia polițistului.

Liviu Ciupe a fost audiat ca martor în dosarul lui Alexandru Muresan. El a declarat în fața instanței că s-a asociat cu soții Alexandru și Melinda Mureșan, în 2007, pentru a construi un bloc pe strada Eremia Grigorescu. ”Eu am pus 700.000 de euro, iar soții Mureșan 300.000 pentru a cumpăra terenul. Nu știu de unde au avut banii”, a declarat martorul. Acesta a mai precizat că i-a împrumutat pe cei doi în perioada 2008-2009 cu 50.000 de lei, pe care i-a primit înapoi.

Fostul șef al Poliției Rutiere și fost adjunct șef al IPJ Cluj, Alexandru Muresan, este judecat sub acuza că ar fi înșelat o bancă pentru a obține în 2008 două credite ce însumează aproape 250.000 de euro. Comisarul Alexandru Mureşan este acuzat că şi-ar fi trecut un venit de 8.400 de lei lunar în loc de 4.400, cât avea la momentul accesării creditelor.

“Pentru creditul de 200.000 de euro, Mureşan avea o rată lunară de 1.414 euro. În momentul contractării creditului de 200.000 de euro, Mureșan Alexandru putea justifica venituri totale de 8.795 lunar, în timp ce trebuia să plătească rate şi alte angajamente la BRD şi la alte bănci de aproximativ 10.730 de lei, aceasta fără a mai lua în calcul cheltuielile minime de subzistenţă”, se arată în rechizitoriu.

Procesul continuă pe data de 16 iunie la Curtea de Apel cu audierea altor martori care nu s-au prezentat până acum la instanță.

Plângere pe numele angajaților băncii

Angajaţii băncii au fost audiaţi în 11 noiembrie 2013 cu privire la condiţiile în care Alexandru Mureşan a primit creditele.. În timp ce procuroril îl acuză pe fostul şef al poliţie rutiere că şi-a falsificat adeverinţa de venit, acesta susţine că angajaţii băncii au făcut asta.

“Doi reprezentanţi ai băncii au minţit, o să formlăm plângeri penale pentru mărturie mincinoasă şi nu numai pentru asta ci şi pentru fals în inscrisuri sub semnatura privata pentru ca pana la urma soarta domnului Muresan e decisa de niste persoane care au falsificat aceste documente”, a precizat Eugen Iordăchescu, avocatul lui Alexandru Mureşan. Potrivit avocatului, Mureşan nu a modificat veniturile din adeverinţa eliberată de Inspectoratul de Poliţie. El susţine că cei care au acordat creditele aveau motiv să o facă.

“Să se acopere din perspectiva responsabilităţii acordării unui credit neperformant. Nebunia care există în sistemul bancar pentru a nu răspunde pentru creditele neperfomante de fapt asta este”, a spus avocatul Eugen Iordăchescu.

Directorul BRD Cluj, Petru Petruț  a spus la momentul când a fost audiat în instanță. că nu au existat nereguli în dosarele de creditare.

Împrumuturi de la mai multe persoane

Mureşan a mai fost cercetat şi pentru faptul că, atunci când a completat declaraţiile de avere aferente anilor 2007-2011, nu a consemnat în totalitate şi în mod corect o serie de împrumuturi contractate de la mai multe persoane, în sumă totală de 1.540.000 de euro, 20.000 de dolari şi 70.000 de lei, primite cu titlu de împrumut sau cu alt titlu de soţia sa sau de el personal, de la 16 persoane.

“De asemenea nu a evidenţiat cota parte din veniturile de peste 2.821.000 de euro obţinute de soţia sa din vânzarea a 45 de apartamente construite în Cluj-Napoca şi nu a evidenţiat dobândirea unei case construite pe strada Becaş. Mureşan a spus că el nu a avut cunoştinţă de afacerile derulate de soţia sa, despre veniturile, datoriile şi împrumuturile contractate de aceasta”, se mai precizează în rechizitoriu.

Pentru aceste fapte, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală.

Comments

comentarii

3 comentarii

 1. Pentru mine împrumut între individ nu a existat niciodată. Dar ieşitură auzi de la unii creditori care părea serios pe forumuri şi Bloguri, alegerea mea este direcţionat către FANUCCI-FABIANO, ale căror vorbesc o mulţime de România şi franceză. După ce au contactat-l cu un pot de rezervă mărturisesc, eu sunt capul ridicat deoarece el mi-a dat nu vă faceţi griji fondurile că I se solicită. Face alegerea corectă pentru a nu cădea pe fals net şi suferă de foame africani. Multumesc tuturor
  celor care demonstrează oameni buni pe acest site. În condiţii de siguranţă puteţi contacta pe e-mail lui: fanuccifabiano@gmail.com

 2. Mărturia lui bani de împrumut
  Mărturia vie grave bani dacă împrumut un împrumut contactat Dl conti.fulgenzio gravă pentru că am primit meu împrumut de 3000 de euro la rata de 2% pentru alături de el, până când am făcut-o pentru că am crezut că am fost mergi la a lua împrumut dar meu meu de Bancherul contactat pentru a mă informa că contul meu a fost furnizat şi I s-a retras banii şi altor prieteni, de asemenea, au trecut de la el astfel încât el nu ezita contactat deoarece Acesta este prin acest domn au acum afacerea mea. Vă rugăm să contactaţi pentru mai multe informaţii despre acest împrumut. Iată e-mail: conti.fulgenzio@hotmail.com

 3. charlotte.landeros

  buna seara
  Am doar de împrumut între mărturia individuale. Numele meu este charlotte.landeros eu sunt un student la Universitatea din roumain. În această zi, am primit meu împrumut datorită utilizării de Domnul Lelio.Frediano. Tocmai am avut confirmarea că transferul este trimis după consultarea banca mea pe site-ul de contul nostru bancar. Spre surprinderea mea transferul este bine venit.Am sfătuim mea familie şi prieten la nevoie să contactaţi Dl Lelio.Frediano. El va şti te ajuta de semnare a documentele de unul dintre agentul lor Domnul conti este vin la noi, astfel încât să putem conti semnat şi recunoaştere a datoriei. Multumesc pentru ajutor Domnul Lelio.Frediano. Iată e-mail: leliofrediano@gmail.com

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina