fbpx

Asociația pentru Protecția Urbanistică a Clujului a pierdut cazul ”Luminia” și plătește cheltuieli exorbitante

Lovitură de teatru: Curtea de Apel Oradea, unde a fost strămutat dosarul în recurs, a schimbat sentința Tribunalului Cluj în cazul ansamblului imobiliar Luminia și a respins acțiunea Asociației pentru Protecția Urbanistică a Clujului (APUC). Aceasta are de plătit acum către dezvoltatorul imobiliar aproape 43.000 de lei cheltuieli de judecată.

Curtea de Apel Oradea a admis recursurile firmei Cyane SRL, Consiliului Local și primarului, schimbând sentința Tribunalului Cluj, prin care erau anulate PUZ-ul și autorizațiile pentru ansamblul Luminia de pe strada Eugen Ionesco.

Solutia Curții de Apel Oradea pe scurt:

”Respinge recursul incident declarat de recurenta Asociatia pentru Protectia Urbanistica a Clujului.

Admite recursurile declarate de recurenții Consiliul Local al Municipiului Cluj Napoca, Primarul Municipiului Cluj Napoca si S.C. Cyane S.R.L. în contradictoriu cu intimata Asociatia pentru Protectia Urbanistica a Clujului, împotriva sentintei nr. 2408/07.09.2016 pronunțată de Tribunalul Cluj, pe care o caseaza în parte si rejudecând fondul:

Respinge ca nefondata cererea formulata de reclamanta Asociatia pentru Protectia Urbanistica a Clujului în contradictoriu cu pârâtii Consiliul Local al Municipiului Cluj Napoca, Primarul Municipiului Cluj Napoca si S.C. Cyane S.R.L.

Mentine restul dispozitiilor sentintei.

Obliga reclamanta sa achite pârâtei S.C. Cyane S.R.L, suma de 42.984,90 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata în fond si recurs.

Obliga reclamanta sa achite pârâtului Consiliul Local al Municipiului Cluj Napoca suma de 100 lei si pârâtului Primarul Municipiului Cluj Napoca suma de 100 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata în recurs. Definitiva.”

Investitorul: ”Avocații Revnic și Stegăroiu sunt capii răutăților”

Patronul Cyane, milionarul Gicu Buzdugan, a declarat pentru Clujust.ro că va cere daune de milioane asociației și avocaților acesteia, despre care spune sunt în spatele acțiunii.

”Am băut o șampanie, dar mi-a cam stat în gât pentru că mă gândesc la ce au vrut să-mi facă. Am pierdut un an și jumătate, am pierdut finanțarea de la bancă, am pus banii mei, plus că mi-au stricat imaginea. Pentru toate apartamentele aveam antecontracte semnate, iar unii s-au retras când au văzut că ni se anulează PUZ și autorizații în primă instanță. ” În sfârșit că s-a făcut dreptate! Am crezut de la început că vom câștiga, am fost perfect legali. Nu am avut un milimetru de ilegalitate.

În plus, pe lângă cheltuielile de judecată pe care le au de plătit, o să le mai cer eu daune de câteva milioane de euro asociației, membriilor asociației și avocaților, că ei i-au convins că facem și dregem. Revnic și Stegăroiu, ei sunt capii răutăților, Revnic e capo di tutti capi. Un constructor, la începutul unui proiect, trebuie să ceară aprobare de la ei, de la Elek și Revnic: Primaria are rol consultativ.  O să mă îndrept împotriva lor pentru că au făcut o grămadă de lucruri prin care au indus în eroare vecinii și presa. Am și renunțat la două etaje și tot nu a fost bine”, a spus Gicu Buzdugan.

Lucrările la ansamblul Luminia vor fi reluate de săptămâna viitoare.

Firma lui Buzdugan a fost reprezentată la fond, când a pierdut, de avocatul Cosmin Costaș, iar în recurs, când a câștigat, de o societate profesionistă din București.

Sunt surprinși și nu prea

Elek Levente

Președintele APUC, Elek Levente, a aflat de la Clujust.ro de decizie: ”Nu știu că sunt plecat. Trebuie să văd ce scrie acolo. Mă surprinde. Având în vedere că s-a judecat la Oradea, mă surprinde și mai puțin. Asta e justiția! Asta e țara în care trăim” Asociația are acum în jur de 40 de membri cotizanți. Elek a spus că nu știe în acest moment cum va aduna banii pentru cheltuielile de judecată.

Radu Revnic

Avocatul Radu Revnic ne-a spus că nu a intrat în acest dosar pentru asociație. Fiind membru APUC, l-am întrebat de unde se vor achita cheltuielile de 43.000 de lei? ”Asociația nu are atâția bani. Va decide cum se vor plăti cheltuielile.”, a răspuns avocatul. Acesta a precizat îl miră cum a ajuns dosarul la Bihor, ”singura Curte care a considerat vreodată că un PUZ este un act individual, în rest nu mă mai miră nimic.”

Călin Stegăroiu

Cu privire la intenția dezvoltatorului de a cere daune, Revnic a precizat: ”Domnul Buzdugan este un cetățean care are dreptul să promoveze orice fel de acțiune.”

Avocatul Călin Stegăroiu, cel care a reprezentat asociația în procesul pierduc cu Cyane și Primăria, nu a răspuns la telefon.

Amintim că APUC a pierdut pe fond și procesul privind blocurile de pe strada Măceșului, pentru care s-a constituit asociația. Acolo, ar avea de plătit cheltuieli de judecată de 100.000 de lei!

Comments

comentarii

Îmbătrânirea populației României dă motive de îngrijorare economiștilor. VEZI care este vârsta medie a Clujului.... Citește mai mult
Hidrologii au emis mai multe avertizări cod portocaliu și cod galben de viituri pe râuri din 12 judeţe, până duminică la prânz.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!