fbpx

Andrea Chiș: ”E nevoie mai mult decat oricand de digitalizarea instantelor si a altor proceduri, inclusiv a celor notariale si executionale”

Judecătoarea Andrea Chiș, membru CSM, spune că trebuie găsite soluții rapide pentru utilizarea în instanțe a înscrisurilor în format electronic și pentru a nu se mai plăti atât pentru arhivarea dosarelor în format fizic.

Andrea Chiș a precizat că este absolut de acord cu propunerea avocatului  Tudor Coltan din Baroul București.

”E nevoie mai mult decat oricand de digitalizarea instantelor si a altor proceduri, inclusiv a celor notariale si executionale.

S-a vazut zilele acestea ca este posibil si in procedurile derulate in cadrul CSM (teleconferinta si vot electronic).

Propun sa ne implicam si sa gasim solutii rapide, care sa ne ajute in simplificarea procedurilor, utilizarea inscrisurilor pe suport informatic/document electronic in asa fel incat sa nu distrugem ecosistemul care ne sustine, sa evitam circuitul inutil al unor hartii pe care trebuie sa punem cu totii mana si sa nu mai platim atat pentru arhivarea unor dosare in format fizic.

E nevoie de introducerea posibilitatii audierii unor participanti (parti, avocati, experti, martori) prin teleconferinta, in aceasta perioada (inainte sa asistam la imbolnavirea unor colegi), dar si ca o solutie viabila pentru viitor, care ar reduce cheltuielile procesuale semnificativ.”, a scris judecătoarea din CSM pe Facebook.

Amintim că, recent, Andrea Chiș a susținut, în calitate de lector la UBB, primul curs online de procedură civilă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina