fbpx

Andrea Chiș a primit premiul Excellentia din partea Consiliului Studenților din UBB

Judecătoarea Andrea Chiș, membru CSM, a primit premiul Excellentia din partea Consiliului Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai pentru activitatea de lector la Facultatea de Drept, unde predă procedură civilă.

Consiliul Studenților din UBB a acordat, astăzi, premiile Excellentia în cadrul unei gale organizate în Aula Magna din sediul rectoratului universității, care a fost plină.

Premiile Excellentia au fost acordate câte unui profesor și unui student de la fiecare facultate din cadrul UBB care s-au remarcat prin activitatea lor.

Lectorul Andrea Chiș nu a putut participa la gală, fiind plecată din țară cu activitate în calitate de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Premiul a fost ridicat de seminarista Roxana Dan, judecătoare la Judecătoria Cluj-Napoca și fostă studentă a profesoarei premiate. Tânăra a transmis mesajul Andreei Chiș, arătând totodată apreciere pentru fosta ei profesoară.

Andrea Chiș: ”Eu am câteva sute de copii în fiecare an”

”Doresc să-mi exprim regretul pentru că nu pot fi astăzi aici pentru a celebra împreună acest moment.

Îmi exprim, însă, în primul rând, profunda recunoștință pentru gestul studenților mei de la Facultatea de Drept, care au văzut în mine un profesor care merită această distincție.

În realitate, ei sunt cei care o merită ori, ca să fiu mai inclusivă, o merităm împreună, pentru că împreună împărtășim entuziasmul pentru drept și valori comune, împreună  creștem învățând unii de la alții. Fără voi, dragii mei, nu aș fi azi omul care sunt. Nu există cuvinte care să exprime ce simt când spun asta.

Azi sunt membru al unui organ reprezentativ al magistraturii române, Consiliul Superior al Magistraturii (datorită activităților acestei instituții nu pot fi azi aici), pentru că mi-am dorit un viitor mai bun pentru voi, generații pe care le-am văzut crescând sub ochii mei.

Ca profesor, mă bucur pentru că am încercat și am și reușit împreună, curricular și extra curricular, să vorbim despre valori, despre etica profesiilor juridice, integrând dreptul în cunoștințele noastre generale, combinând discursul juridic cu literatura, filosofia, psihologia și spiritualitatea universală.

Mă plec în fața voastră cu smerenia personajului din Umilința lui Dino Buzzati, pe care l-am invocat împreună de atâtea ori, propunându-ne să ni-l amintim de fiecare dată când vom fi tentați să uităm, ajungând în poziții înalte, că suntem acolo pentru a fi în slujba celorlalți, și nu pentru a ne hrăni propriul ego.

De fiecare dată când, la întâlnirile de 10, 20 de ani (mă opresc aici), mă întâlnesc cu colegii mei de liceu și de facultate, iar ei povestesc despre cea mai mare realizare a lor, copiii, îmi amintesc, simțind o căldură puternică în zona inimii, că eu am câteva sute în fiecare an, că cea mai mare realizare a mea sunteți voi, că eu am crescut ca om pentru că voi ați existat în viața mea. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat darul de a vedea potențialul din oameni și de a crește studenți mai buni decât aș putea fi eu vreodată.

Unul dintre ei este cel care ridică azi acest premiu pentru mine. Vă mulțumesc vouă pentru că mi-ați dat ocazia de a exersa de nenumărate ori acest dar.”, a scris Andrea Chiș.

Vezi și

UBB scoate la concurs peste 8.300 de locuri bugetate, la nivel licenţă şi master. Vezi câte sunt la Drept

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina