fbpx

UBB scoate la concurs peste 8.300 de locuri bugetate, la nivel licenţă şi master. Vezi câte sunt la Drept

UBB scoate la concurs peste 8.300 de locuri bugetate, dintre care aproape 5.000 la nivel licenţă şi aproape 3.400 la master. Facultatea de Drept are aprobate 169 de locuri la buget la nivel licență.

Universitatea Babeş-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2018-2019, un număr de 4.958 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 9.300 de locuri în regim cu taxă și 2.700 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. Din aceste locuri bugetate, 60 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 161 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, iar alte 168 de locuri au fost alocate etnicilor români din afara granițelor țării.

Cifra de școlarizare la Drept (nivel licență):

Cu frecvenţă, BUGET – români – 147

– maghiari – 20

– etnici români  -2

Cu frecvenţă, TAXĂ – români – 340

– maghiari – 20

Învăţământ la distanţă, TAXĂ- 100

La nivel master, UBB va scoate la concurs, pentru anul universitar 2018-2019, un număr 3.382 de locuri la buget şi 6.218 de locuri la taxă. Un număr de 268 dintre locurile bugetate sunt alocate domeniilor prioritare, alte 18 locuri sunt destinate studenților rromi, iar 82 sunt destinate etnicilor români din afara granițelor țării.

Candidații vor putea alege între cele 244 de programe de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), respectiv cele 222 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Programe de masterat la Drept:

 • Ştiinţe penale şi criminalistică ( în limba română) – locuri: bugetate – 25 / cu taxă – 25
 • Dreptul european şi dreptul naţional al afacerilor ( în limba română)– locuri: bugetate -17/ cu taxă – 30
 • Instituţii de drept privat ( în limba română) – locuri : bugetate -21 / cu taxă – 24
 • Drept privat comparat(Droit privé comparé) ( în limba franceză)-locuri : bugetate – 5/ cu taxă – 28
 • Drept privat al Uniunii Europene ( în limba maghiară)– locuri: bugetate – 14 / cu taxă – 19
 • Dreptul internaţional şi comparat al afacerilor ( în limba engleză)– locuri :bugetate – 16/ cu taxă – 24

Admiterea în anul universitar 2018-2019 vine cu noutăţi în ceea ce priveşte specializările oferite, UBB propunând două specializări noi la nivel licență, la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului – Specializarea Management şi audit de mediu (limba română), respectiv la Facultatea de Istorie şi Filosofie – Specializarea Studii de securitate (învăţământ la distanţă).

De asemenea, UBB propune 4 specializări noi de master:Management curricular (limba română), oferit de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Sisteme informatice avansate: modelare, proiectare, dezvoltare (limbile germană și engleză), în cadrul Facultății de Matematică și Informatică, Muzică bisericească ecumenică (limba maghiară), propus de Facultatea de Teologie Reformată, respectiv Arte digitale interactive (limba română), oferit de Facultatea de Teatru și Televiziune.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 11 și 29 iulie 2018. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor și perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile.

Calendarul de admitere la Drept:

 • 11-13 iulie și 16-17 iulie Înscrierea candidaţilor
 • 18 iulie  Proba scrisă
 • 19 iulie  Afişarea rezultatelor
 • 20 iulie  Depunerea contestaţiilor şi soluţionarea acestora
 • 20-21 și 23–26 iulie  Confirmarea locurilor şi redistribuirea locurilor disponibilizate
 • 27 iulie  Afişarea listelor finale

Pentru mai multe detalii puteţi accesa link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/calendar/şi http://admitere.ubbcluj.ro/ro/master/calendar/.

Pentru admiterea în anul universitar 2018-2019 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită.

Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.

Taxele de admitere şi taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2018-2019 sunt stabilite la nivelul fiecărei facultăţi şi pot fi consultate la adresele: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_admitere/ si http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare/.

Taxa de admitere la Drept este 250 de lei, iar taxa de școlarizare este de 3.600 de lei pe an la licență și masterat.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina