Acasă » AVOCATURA » Rezoluția Federației Barourilor Europene cu privire la ingerința SRI în justiția din România, propusă de avocați clujeni
Gidro Stanca, Călin Iuga și Diana Andrașoni

Rezoluția Federației Barourilor Europene cu privire la ingerința SRI în justiția din România, propusă de avocați clujeni

Adunarea Generală a Federației Barourilor Europene, reprezentând peste 1 milion de membri avocați, a adoptat o rezoluție prin care își exprimă profunda îngrijorare cu privire la ingerința SRI în justiția din România.

Rezoluția a fost propusă de Comisia Barourilor de Est din cadrul FBE, condusă de trei avocați clujeni: Ioana Gidro Stanca, Călin Iuga, Diana Andrașoni și Voicu Sârb.

“La 19 mai 2018, Adunarea Generală a FBE, care reprezintă 250 de asociații ale barourilor membre și 1 milion de avocați membri, și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la dreptul de acces al cetățenilor români la o instanță liberă și independentă și la situația judecătorilor, procurorilor și avocaților din România, menționând că există o ingerință în independența judecătorilor, procurorilor, avocaților și administrației justiției ca urmare a intervenției Serviciului de Informații al României în activitatea judecătorilor și procurorilor prin încheierea protocoalelor de cooperare între serviciul secret și Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea de Apel și Parchetul General”, se arată într-un comunicat al Federației.

Momentul adoptării

Dana Gîrbovan: ”Felicit Baroul Cluj”

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Dana Gârbovan, a salutat adoptarea rezoluției: ”Avocatii europeni se raliaza, asadar, pozitiilor publice exprimate si de magistratii europeni, incepand cu 2015, prin care acestia atrageau atentia ca ingerinta SRI in justitie incalca grav regulile statului de drept, independenta justitiei si drepturile fundamentale ale cetatenilor romani.

Felicit Baroul Cluj pentru sustinerea acestei rezolutii in cadrul Federatiei Barourilor Europene si pentru toate demersurile pe care le face in vederea intaririi independentei justitiei. Asa cum am mai spus, este momentul ca adevarul, tot adevarul ascuns dupa 1989, sa iasa la iveala, pentru a ne elibera de metehnele justitiei comuniste de sorginte sovietica si a ne insanatosi ca justitie si societate!”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina