fbpx

Al treilea deținut din Botoșani care înșela clujenii prin metoda ”Accidentul”

Poliţiştii clujeni au depistat un al treilea bărbat, deţinut în Penitenciarul Botoşani, care ar fi contribuit la înşelarea mai multor persoane din Cluj prin metoda ”Accidentul”. Acesta ar fi sprijinit alţi doi deținuți, a căror celule din acelaşi penitenciar, au fost percheziţionate de poliţiştii clujeni la începutul lunii iulie.

Poliţiştii au extins urmărirea penală pentru complicitate la comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune faţă de un tânăr de 23 de ani, din judeţul Iaşi, deţinut în Penitenciarul Botoşani. Tânărul este acuza că  a acordat sprijin unor bărbaţi care ar fi înşelat şase persoane din judeţul Cluj, prin metoda “Accidentul”.

În fapt, ar fi găsit persoane dispuse să ridice sumele de bani remise de persoanele vătămate de la unităţi de transfer bancar. Victimelor li se solicitau bani de către un deţinut de 31 de ani, după ce le erau expuse diverse accidente rutiere în care se susţinea că ar fi implicaţi membrii ai familiilor lor”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

La data de 3 iulie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au efectuat percheziţii în cadrul Penitenciarului Botoşani, cu sprijinul angajaţilor acestei unităţi, pentru documentarea activităţii infracţionale a doi bărbaţi, bănuiţi că ar fi înşelat mai multe persoane prin metoda ”Accidentul”.

În urma percheziţiilor efectuate în penitenciar, au fost identificate trei telefoane mobile asupra cărora planează suspiciunea legală că au fost utilizate în vederea obţinerii foloaselor materiale injuste.

Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este de aproximativ 12.000 de lei.

Suspecții din acest caz au la activ condamnări cu executare  în alte dosare penale.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina