Acasă » ȘTIRI » Acțiunea civilă a unui procuror împotriva unui om de afaceri a fost respinsă de Judecătoria Cluj-Napoca

Acțiunea civilă a unui procuror împotriva unui om de afaceri a fost respinsă de Judecătoria Cluj-Napoca

Acțiunea civilă a procurorului Violeta Trăistaru împotriva omului de afaceri Răzvan Țărmure a fost respinsă de Judecătoria Cluj-Napoca.

O instanță de la Judecătoria Cluj-Napoca a respins acțiunea judecătorească prin care procurorul Violeta Trăistaru de la Parchetul Curții de Apel Cluj a cerut daune de 50.000 de lei pentru faptul că omul de afaceri Răzvan Țărmure i-a făcut anterior sesizare la Inspecția Judiciară și plângere penală.

Soluția pe scurt: ”Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Traistaru Violeta în contradictoriu cu pârâtul Tarmure Razvan Vasile. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Cluj-Napoca. Pronuntata în sedinta publica, azi, 02.05.2018.”

Între Trăistaru și Țărmure este un conflict de circa opt ani, timp în care și-au făcut reciproc diverse plângeri și sesizări. Procuroarea și soțul acesteia, psihiatrul Remus Trăistaru, au cumpărat mai demult de la firma Eurocontact Serv Impex a lui Tărmure trei apartamente într-un imobil din centrul Clujului. De aici a început disputa.

”Relațiile dintre părți au fost unele normale, până în anul 2010, când reclamanta, alături de alți locatari din imobil, ne-au cerut prin intermediul instanței să facem o serie de modificări la imobil, pe care subsemnatul le-am apreciat ca nefondate și chiar nelegale. Acțiunea a făcut obiectul dosarului nr. 18485/211/2010 al Judecătoriei Cluj-Napoca și s-a soluționat în sensul admiterii în parte, (fiind respinse 5 petite din 7) dispunându-se obligarea societății Eurocontact Serv Impex SRL la abținerea de la orice ingerință privind liberul acces în imobil al reclamanților și obligarea societății la desființarea sistemului de monitorizare video de la intrarea în clădire.

Având în vedere că reclamanta nu a obținut în litigiul mai sus menționat desființarea barierei și a soclului de la intrarea în parcarea subterană a imobilului (aceasta fiind principala nemulțumire a familiei Trăistaru), starea conflictuală a continuat cu alte dosare și proceduri judiciare demarate de către aceasta”, se arată în poziția depusă de avocații lui Țărmure la Judecătorie.

”Arăt că dacă prin absurd am accepta teoria reclamantei cu privire la pretinsul prejudiciu moral suferit ca urmare a cererilor pe care le-am formulat, subsemnatul la rândul meu aș fi îndreptățit să mă consider lezat și să solicit repararea daunelor morale provocate de reclamantă prin chiar această acțiune. Or, atâta timp cât o persoană fără pregătirea și poziția reclamantei reușește să privească în mod obiectiv o situație conflictuală care într-adevăr s-a amplificat cu trecerea timpului, consider că și reclamanta poate să treacă cu aceeași ușurință, suferințele invocate neconfirmându-se decât la nivel declarativ.”, se mai arată în concluziile pârâtului, care a fost reprezentat de avocații Mihai Lăpușan și Andrada Persu de la SCA Lăpușan și Asociații.

Avocatul Mihai Lăpușan a declarat pentru Clujust.ro: ”Speța în sine a fost grea având în vedere calitate persoanelor, nu din punct de vedere juridic. Reclamanta a depus cinci plângeri penale, iar noi una singură. O persoană fără funcția dânsei nu ar fi depus o astfel de acțiune și nu ar fi putut concepe că se poate anula dreptul de petiționare al cuiva. Cu atât mai îmbucurătoare este soluția căci a fost pronunțată de un judecător tânăr și își trebuie o doză mare de curaj, având în vedere că reclamanta e procuror general adjunct la PCA Cluj. Din cauza acestui litigiu, și eu m-am ales cu o plângere, clasată de DNA.”

Mai multe detalii despre caz puteți citi mai jos:

Un procuror de la PCA Cluj cere daune în civil de la un afacerist care a făcut sesizări pe numele său

Comments

comentarii

Lasă un răspuns