fbpx

Acțiune amplă a poliție clujene împotriva hoților de lemne. S-a lăsat cu rețineri VIDEO

Acțiune amplă a polițiștilor pe raza comunei Săvădisla din județul Cluj: 22 de percheziții domiciliare și 11 persoane reținute.

Peste 45 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, poliția municipiului Turda, Secția 9 Poliţie Rurală Turda, Serviciul pentru Acţiuni Speciale și Serviciul Criminalistic, având sprijinul de specialitate al inspectorilor Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare Cluj, au acţionat, astăzi, pe raza comunei Săvădisla pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale și a furtului de material lemnos.

În cadrul acțiunii au fost puse în executare mandate de aducere pentru 30 persoane și au fost efectuate 22 percheziţii domiciliare în comuna Săvădisla, pe baza mandatelor emise de Judecătoria Turda.

Polițiștii au găsit la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea de ilegalități în domeniul silvic peste 235 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de peste 47.000 lei, care a fost lăsată în custodie.

De asemenea, poliţiştii au descoperit o instalaţie de debitat material lemnos deţinută ilegal, precum şi 6 harnaşamente şi 6 atelaje hipo, 9 topoare, 4 motofierăstraie, care ar fi fost folosite la sustragerea şi transportarea materialului lemnos. Au fost descoperite şi două căprioare ţinute în captivitate fără respectarea prevederilor legale.

În urma probatoriului administrat, faţă de 11 bărbaţi din comuna Săvădisla a fost dispusă continuarea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere și sustragere material lemnos, respectiv de braconaj cinegetic, fiind luată măsura reţinerii acestora pentru 24 ore.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente, urmând ca bărbaţii să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns